VM for Ungdom 2013 – 4. & 5. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Arrangørerne har fået en del af live-brætterne op at køre, og derfor kan man i dag bl.a. følge Jesper Thybo live i U-14.

Ungdomslandstræner Mads Boe skriver fra De Forenede Arabiske Emirater:

 

Af Mads Boe

U-VM – dobbeltrunde 4+5

Lørdag var turneringens eneste dobbeltrunde. Det er hård kost for spillerne, hvis man skal nå at spise mellem partierne og samtidigt også have lidt tid til at forberede sig. Generelt slap vores ældste spillere bedst fra dobbeltrunden, mens Nicolai og Filip havde en hård dag.

Mads Andersen i U18 fik revanceret sig fra det ærgerlige nederlag i runde 3 med 2 gode sejre. Den først runde var 20 teoritræk, hvorefter modstanderen begyndte at tænke for derefter at sætte en officer i slag. Så ungdomslandstræneren fik lidt smæk i lyn i går formiddags! Det andet parti var langt mere kompliceret, hvor Mads var bagud med en kvalitet for en bonde men med rigelig kompensation. Mads fik en farlig fribonde og vandt partiet. Mads har nu 3½ af 5 og begynder igen at kunne kigge opad i tabellen.

Martin Percivaldi i U16 fik en skidt start på dagen med et nederlag mod en Hviderusser på 1956. Modstanderen spillede et fint parti i Bogo-Indisk, men Martin fandt ikke den rigtige plan, og fik en dårlig stilling, fordi modstanderen satte sig på de sorte felter. Martin fik hevet sig op om eftermiddagen mod en Mexicaner på 1860, og vandt et parti, hvor modstanderen så chanceløs ud hele partiet. Martin er på 50% i turneringen.

Lige nu er Jesper Søndergaard Thybo i U14 vores bedst kort til en topplacering. To flotte sejre, hvor især runde 5 var ganske imponerende. I en Grünfeld med hvid fik Jesper efter dronningafbytning et slutspil med terræn, mere aktivt placerede løbere og også en aktiv konge. Modstanderen fandt aldrig et fornuftigt forsvar og Jesper brød igennem med bønderne og vandt. 4 af 5 er flot, så det skal blive spændende at følge ham i dag på live-dækningen på bræt 5 imod FM Aravind (2415) fra Indien enten via hjemmesiden eller www.chessdom.com. De har flyttet runden hernede, således at vi først starter kl. 16.00.

 

spillesalen
Fra en af de store spillehaller. Her U8 til U14 med omkring 1000 spillere! (foto: Rugerro Percivaldi)

Nicolai Kistrup i U12 havde en hård dag, som desværre endte uden point på kontoen. Partierne var som normalt lange og seje, og med lidt mere koldblodighed var det blevet til point. Nicolai har 2 point, men det er nu også svært at være debutant i et så stort stævne.

Filip Boe Olsen i U10 havde to gode stillinger i dobbeltrunden, men en passiv fortsættelse i det første parti med sort i Caro Cann gjorde at modstanderen kunne udligne, og en kæmpe fejl i en gunstig London-variant i eftermiddagsrunden gav et nul, gjorde at Filip nu har 3 af 5, og er hægtet af førerfeltet i gruppen.

Jeg har modtaget nogle mails med positive tilkendegivelse, og hvor der også heppes på talenterne. Tak for det! Er der nogle der har spørgsmål eller kommentarer, er man meget velkommen til at maile mig på ungdomselite@skak.dk

Hjemmeside: www.worldyouth2013.com

 

Mads Boe