Denne uges slagtilbud hos Dansk Skaksalg

Dansk Skaksalg har i denne uge tilbud på fire forskellige bøger til 100,- kr. pr. stk mod en førpris på op til 219,- kr. stykket.

Dansk Skaksalg fortæller:

John Nunn: Grandmaster Chess Move by Move Prisen er 100 kr. (før 189 kr.)
En samling af John Nunns bedste partier fra 1994 til i dag, kommenteret i samme stil som bestselleren Understanding Chess Move by Move.

Gennem hele bogen er fokus på hvad læseren kan lære af hvert parti, så bogen udgør et ideelt studiemateriale for den der vil opnå et højere niveau af skakforståelse.

Bogen byder også på underholdning i rigt mål: Nunn har en direkte aggressiv stil, og mange af hans modstandere i disse partier er ambitiøse unge stormestre fra generationen, der blev inspireret af Kasparovs dynamiske skak.

Bogen inkluderer også alle John Nunns kompositioner – opgaver og studier – komplet med løsninger.

Robin Smith: Modern Chess Analysis. Prisen er 100 kr. (før 219 kr.)
Skakanalyser er næsten lige så gammel en foreteelse som spillet selv, og mange banebrydende værker af skakkens giganter er helliget analyser af stillinger, åbninger og slutspil.

Computere og kraftigt skaksoftware har en dybtgående effekt på skakanalyser og skakteori – de fleste stormestre gør rigt brug af dem. Denne bog giver imidlertid mere end blot metoder til computerassisteret analyse.

Læseren vil udvikle en dybere forståelse af den menneskelige hjernes styrker og begrænsninger og en større forståelse af mange af skakkens facetter ved at arbejde med de eksempler, Robin Smith præsenterer.

Blandt denne bredtfavnende bogs mange emner er: Skematisk tænkning; Dynamisk spil kontra stille manøvrer; Forter; Kongejagter og kongevandringer; Spørgsmålet om afbytning; Interaktiv analyse.

Robin Smith er en topkorrespondancespiller og besidder stormestertitlen i korrespondanceskak. Han har været USA-mester i korrespondanceskak to gange og har vundet en semifinale i VM i korrespondanceskak.

 
Hans Berliner: The System. Prisen er 100 kr. (før 195 kr.)
Hans Berliner er en af alle tiders mest succesfulde korrespondanceskakspillere og var helt dominerende i det 5. Verdensmesterskab. Her forklarer han for første gang den samling af principper – Systemet – som han brugte til at finde frem til de rigtige træk. Læseren vil forbløffes over enkelheden og kraften i Berliners metoder. Han tager fat i mange af de store åbninger og underkaster dem Systemets principper og finder radikalt nye tilgange til dem.

 

Leif Erlend Johannesen og Sverre Johnsen: The Ruy Lopez – A Guide for Black. Prisen er 100 kr. (før 229 kr.)
Ruy Lopez eller Spansk er en af de vigtigste teoretiske slagmarker indenfor skak. Den har i lang tid været betragtet som en glimrende åbning til træningsformål, da den fører til en bred vifte af strukturer og strategier.

Denne bog er en komplet guide til Spansk set fra Sorts side, primært baseret på Zaitsev-varianten, som Anatoly Karpov forlod sig på gennem en stor del af karrieren. Denne variant fører til skarpt spil, ofte i åbne slag hvor Sort får aktivt modspil og udfordrer Hvid til at søge initiativ på kongefløjen. Forfatterne forklarer detaljeret, hvordan Sort rider stormen af. De forklarer også, hvordan Sort håndterer de praktiske problemer i forbindelse med Sg5-trækgentagelsen, og anbefaler pålidelige procedurer overfor Hvids andre muligheder i Spansk, fra afbytningsvarianten til forskellige lukkede systemer.

Gennem hele bogen er fokus på, hvad læseren rent faktisk har brug for at vide og forstå for at kunne spille åbningen med succes i praksis. Der er mange forklaringer af vigtige idéer, og forfatterne gør sig umage for at guide læseren væk fra potentielle faldgruber.

Trine Treppendahl

Se mere her: www.skaksalg.synonym.dk