Danskermøde i Europa Cuppen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det er næppe en ønskesituation for hverken Jetsmark eller Skanderborg, at de to hold nu mødes i 4. runde af Europa Cuppen på Rhodos. På førstebræt kan det betyde et opgør mellem GM Allan Stig Rasmussen og IM Mads Andersen. To spillere, der i næste måned spiller sammen på det danske EM hold i Warszawa fra den 7. til 18. november.

 

allan stig_rasmussen_april2013
GM Allan Stig Rasmussen – førstebræt for Jetsmark. Skal han spille mod sin elev Mads Andersen torsdag i Europa Cuppen? (foto: thv)


Europa Cuppen er en af de få turneringen, hvor man kan score en norm på kun 7 partier. Mads Andersen mangler en norm til stormestertitlen, dog skal man samlet have 27 partier, så der vil mangle 2 partier, hvis Mads scorer en GM-norm i Europa Cuppen, da de to første normer var på 9 partier hver. Inden torsdagens kamp mod Jetsmark har Mads Andersen en ratingpræstation på 2569 og har i de første fire runder mødt to stormestre, Allan Stig Rasmussen kan blive det tredje. I skrivende stund kendes holdopstillingerne ikke.

Både Jetsmark og Skanderborg vandt i første runde, men siden har begge hold tabt alle matcher.

To hold har stadig maksimumpoint, Socar fra Aserbajdsjan med et ratingsnit på 2753 og russiske Ugra med et snit på 2700. De to mødes i 4. runde, hvor toppartierne kan blive Fabiano Caruana mod Dmitry Jakovenko og Teimour Radjabov mod Peter Leko. Ved Europa Cuppen tæller matchpoint før brætpoint. I den danske holdturnering er det som bekendt omvendt.

Alle partier bliver vist live, så man kan følge med live torsdag fra kl. 14.00 på turneringens hjemmeside.

Hjemmeside: euro2013.chessdom.com