Kort Nyt i uge 50

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Denne gang om Natoskak, turneringen i Sitges og Årets Skakspiller.

 

Det 29. Nato Skakmesterskab holdes i år fra den 3. – 9. juni i Lubbock, Texas. Det er første gang USA er vært ved disse skakmesterskaber. Ved sidste mesterskab i Ungarn vandt Danmark sølv som hold og den individuelle titel gik til Alexander Rosenkilde, der dog ikke kan deltage i 2018.

 

rosenkilde2017

Alexander Rosenkilde vandt individuel guldmedalje i 2017. Foto: Thomas Vestergård

 

Holdkaptajn Finn Stuhr skriver til skak.dk: ”Foruden holdet der består af 6 spillere, er det nu mulighed for at Veteraner kan deltage. Så vi opfordre til at der blandt læsere, foruden nogle stærke skakspiller, også er Veteraner (uanset styrke), der har lyst til at deltage.” Kontakt Finn Stuhr på tlf. 25468293 og hør nærmere.

I den internationale turnering i Sitges tæt på Barcelona, er der 26 stormestre til start blandt de 189 spillere. Også de to danskere Jonas Bjerre og Karsten Larsen har fundet vej til Spanien. Følg med her.

 

thybo bjerre_sept2017
Europamestrene Jesper Thybo og Jonas Bjerre ved DSUs reception i Chess House.
Foto Thomas Vestergård

Årets skakspiller. Sidste chance for at nominere Årets Skakspiller er Nytårsaften. Indtil nu er følgende bragt i forslag: Poul Rewitz, Jesper Thybo, Jonas Bjerre, Mads Andersen, Mogens Moe, Jens Ove Fries Nielsen og Filip Boe Olsen. Forslag til Årets Skakspiller 2017 kan sendes på mail til nyhed@skak.dk eller skrives på DSUs debatforum på Facebook med en kort begrundelse.