Danskere i udlandet sommeren 2013 – III

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Mens sommeren er ved at gå på hæld, bringer vi her en gennemgang af de danske resultater, som er kommet til hjemmesidens kendskab.

20. – 28. juni. European School Chess Championship. 11-årige Rauf Murtuzov bor med sin familie i Sønderjylland og spiller i Alssund Skakklub. Internationalt repræsenterer han Aserbajdsjan, så det var ikke Danmark, der fik en europamester i skoleskak i U-11 gruppen, da Rauf Murtuzov vandt gruppen med suveræne 8½ af 9.

Efter EM i skoleskak spillede Rauf Murtuzov med i Nana Aleksandria Cup i Georgien hvor han leverede en ratingpræstation på 2250. En ung mand, vi kommer til at høre mere til!
 

rauf murtozov_marts2013

Rauf Murtuzov (foto: thv)


4. – 13. Juli. XXXIII Open Internacional de Ajedrez de Benasque, Ib Hother Andersen var med og skrev også om turneringen på Hillerød Skakklubs hjemmeside. Turneringen blev vundet af GM Eduardo Iturrizaga fra Venezuela med 8½ af 10. Ib Hother scorede 6 point og endte som nummer 115 af de 409 deltagere.

Hillerøds hjemmeside kan man også læse om Hans E. Jacobsen og Peter Langers deltagelse i en turnering på Ischia, en lille ø udenfor Napoli. Hans E. Jacobsen vandt B-gruppen.

6. – 14.juli. Paris Open. John Rendboe blev nr. 30 med 4 af 9 hvilket var klart over forventet. IM Adrien Demuth vandt turneringen og scorede samtidig GM-norm med 7 af 9.

13. – 21. juli. XV Obert Internacional Sant Martí 2013, Barcelona blev vundet af den norske stormester Simen Agdestein med den næsten perfekte score, 8½ af 9. Agdestein havde 1½ point ned til en stormestertrio på andenpladsen. WFM Marie Frank endte som nr. 105 med 2½ point og FM Karsten Larsen som nr. 57 med 4½ point. Der deltog 124 spillere.

15. – 23. juli. Lüneburger Schachturnier 2013. IM Jens Ove Fries Nielsen var med i to sideløbende turneringer. I IM-gruppe scorede han 4½ point af 9 og i den åbne gruppe scorede han 5½ af 7, det samme som turneringsvinder GM Karpatchev, men efter korrektionsberegning blev Jens Ove Fries Nielsen nr. 4 af de 66 spillere.

 

Jens Ove Fries Nielsens afslutning fra sidste runde i den åbne gruppe var spektakulær:
 

19. – 27. juli. Chezh Open 2013. Leif Jensen scorede 3½ point og Claus Støvring 4 point af 9 i B-ruppen.

27. juli – 4. august. Sparkassen Chessmeeting 2013 Dortmund. I turneringens øverste gruppe vandt 41-årige Michael Adams fra England med 7 af 9, ½ point foran eksverdensmester Vladimir Kramnnik. Frode Benedikt Nielsen blev en flot nummer 21 i den åbne gruppe A mod en seedning som nummer 49 blandt de 82 deltagere. I samme gruppe blev tyske IM Jens Kotainy smidt ud af turneringen efter 7. runde efter at en slukket mobiltelefon i hans lomme angiveligt skulle have morset træk til ham. Læs mere om denne sag hos Chessbase.com

 

31. juli – 4. august. Offenes Internationales Schachturnier 2013 des SSC Rostock 07.GM Stellan Brynell vandt turneringen med 6 af 7 og bedre korrektion end GM Jacek Tomczak. IM Jens Ove Fries Nielsen blev nummer fem med 5/7. Claus Marcussen fra Fredericia scorede langt mere end forventet og endte som nummer 21 af den 71 deltagere.

5. – 11. august. Stockholm Open 2013. Her fører IM Vladimir Poley med 6 af 7 inden de to sidste runder. Steffen Michael Kristensen har 1½ point.

 

Redaktionen modtager gerne tip om danskere i udlandet på adressen: webmaster@skak.dk