Danmark – Norge 4 – 0

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Frankrig måtte for første gang afgive 1 matchpoint i turneringen, da det blev til fire remiser mod Ungarn. Frankrig er nu kun 1 point foran Grækenland, Georgien og Aserbajdsjan. 

Danmark vandt 4 – 0 over Norge. Onsdag er turneringens eneste fridag. Torsdag bliver et interessant opgør med de nordiske brødre fra Island.

Holdleder Lars Schandorff skriver om 5. runde:

Af Lars Schandorff

Hvor var Magnus?

Danmark – Norge 4 – 0
GM Sune Berg Hansen (2563) – IM Aryan Tari 1 – 0
IM Jakob Vang Glud (2526) – Lars Oskar Hauge 1 – 0
GM Davor Palo (2553) – Kristian S. Holm (2281) 1 – 0
IM Mads Andersen (2499) – Johan Salomon 1 – 0

I femte runde af EM i Warszawa skulle Danmark op imod et rent norsk ungdomslandshold. Det er lidt tankevækkende, at et af verdens rigeste lande med en kæmpe Carlsen-effekt oven i ikke har råd til at finansiere et ordentligt herrehold.

For en gangs skyld var vi favoritter på alle brætter. Det gav en anden form for pres, men jeg kunne mærke på spillerne, at de følte sig godt tilpas i den rolle. Vi undervurderede bestemt ikke nordmændene, men tillod os alligevel at være rimelig optimistiske. Det er trods alt spillere på 14-16 år, vi snakker om. Den danske spillestyrke burde slå igennem. Og det gjorde den heldigvis.

Først færdig var Glud. Han spillede et positionelt modelparti med sort i Breyer-varianten i Spansk. En smart afvikling gav både fordel og initiativ. Det blev for meget for modstanderen. Dejligt omsider at få Glud på tavlen.

Der gik ikke lang tid, så havde vores anden sorte vundet. Mads spillede på ny Fransk. Stillingen var nogenlunde lige efter åbningsfasen, men hvid havde ikke nogen klar plan. Han fik svækket sin kongestilling ganske frivilligt med g3, og da der lidt senere stod en sort dronning på c6 og løber på b7 og pegede ned mod majestæten, brød nordmanden hurtigt sammen.

Sune spillede et rigtigt Sune-parti. Med en sidevariant i Engelsk, 1.c4 e5 2.Sc3 Sf6 3.Sf3 Sc6 4.e3!?, fik han modstanderen lokket ind i en uskyldigt udseende, men positionelt krævende stilling, hvor begge parter skal tænke selv fra start af.

 

em 5_runde
Aryan Tari tænker over Sune Bergs 4. e3 (foto: Lars Schandorff)

Efter at der blev byttet dronninger, tog det ikke den danske stormester lang tid at udmanøvrere det norske talent Aryan Tari. Særligt 23.Lb4 var et lækkert træk. Derefter blev sort helt pakket sammen og mistede hurtigt en bonde.

 

Davor var sidste mand. Han fik et lille pres med løberparret i Nimzo-indisk, og det blev stille og roligt udbygget til et slutspil med en merbonde. Det var dog svært at bryde igennem, men en fejl fra modstanderen gjorde det pludselig krystalklart.

Facit: 4-0!

 

Lars Schandorff

Resterende program:
6. runde torsdag den 14. november kl. 15.00
7. runde fredag den 15. november kl. 15.00
8. runde lørdag den 16. november kl. 15.00
9. runde søndag den 17. november kl. 11.00

 

Hjemmeside: etcc2013.com

 

GM Davor Palo skriver på sin egen blog om turneringen: www.davorpalo.com