Politiken Cup starter lørdag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra lørdag den 27. juli danner Konventum i Helsingør rammen om Danmarks største og stærkeste skakturnering, Politiken Cup. Lige nu er 316 deltagere fra 27 forskellige lande tilmeldt. Det kan betyde, at turneringen slå den hidtidige deltagerrekord på 310, der blev sat i 2011. Der kommer deltagere så langt væk fra som USA, Indien, Kasakhstan og Australien. Om rekorden bliver slået, vides først kort før første rundes start, da man kan tilmelde sig indtil lørdag kl. 11.30, og der altid er et par stykker, der ikke møder frem.

 

Favorit er Ivan Cheparinov fra Bulgarien, der vandt turneringen sidste år, men han vil givet få stærk konkurrence af feltets 20 øvrige stormestre.
 

cheparinov 525pix
GM Ivan Cheparinov (foto: thv)


De danske forhåbninger knyttes især til GM Sune Berg Hansen, GM Lars Schandorff, IM Jakob Vang Glud, GM Allan Stig Rasmussen og 18-årige IM Mads Andersen, der kan gøre sin stormestertitel færdig i turneringen med et godt resultat.

 

En nyskabelse i turneringen er, at der vil blive sendt live fra kommentatorlokalet, hvor FM Per Andreasen igen er kommentator. Udover video og livepartier, vil man også kunne følge med analyserne på demobrættet. Per Andreasen starter typisk analyserne ½ time inde i hver runde, men følg med på turneringens hjemmeside for yderligere informationer.

 

Der spilles 10 runder på 9 dage, så der kan kåres en vinder søndag den 4. august.

 

Udover hovedturneringen Politiken Cup, er der sideløbende arrangementer som DM i problemløsning, Par Lyn, Oddset Blitz, foredrag med GM Henrik Danielsen, Børne Cup og simultan mod seniorverdensmester GM Jens Kristiansen, der også deltager i turneringen.

 

Spillested: Konventum, Gl. Hellebækvej 70, 3000 Helsingør

Hjemmeside: www.politikencup.dk