Semcesen vandt Sondex Cup

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Den svenske IM Daniel Semcesen vandt Sondex Cup på bedre korrektion en IM Jakob Vang Glud. Semcesen får dermed pokalen, men pengepræmien deles mellem de to mestre.

IM gruppe to blev vundet af den svensk/bosniske IM Jasmin Bejtovic fra Eksjö.

Skakklubben Springerens hjemmeside er i skrivende stund stadig nede, men se resultater her: http://www.liveskak.dk/2013/sondex/lobende-resultater.html


Partier fra turneringen: http://www.liveskak.dk/2013/sondex/


semcesen okt_2012
IM Daniel Semcesen (foto: thv)


Fra arrangørerne har vi modtager følgende om sidste runde:

Af Lars P. Hansen
Sondex Cup 2013, 5. runde
IM-gruppen fik en spændende afslutning hvor de der havde noget at vinde, kæmpede for det – og de fleste tilfælde fik noget med hjem.

Nicolai V. Pedersen kæmpede igen med tiden i partiet mod Daniel Semcesen, men endte denne gang med en tabt stilling, og dermed var svenskeren sikker på mindst at dele førstepræmien. Det andet parti der havde betydning for udfaldet af gruppen, stod mellem Simon Bekker-Jensen og Jakob Vang Glud. Her tilbød Simon tidligt remis, men da udfaldet af Daniels parti endnu ikke var kendt, afslog han. Senere ofrede han tilmed en kvalitet og fik et godt overtag med sit løberpar. Herfra var der tale om et utroligt sikkert spil der gjorde ordet profylakse til et af de hyppigst anvendte i kommentatorrummet. Belønningen kom efter 81 træk med en gevinst til Jakob.

I rundens tredje parti gik Rasmus Skytte efter eget udsagn i en åbningsfælde der gjorde at dronningen blev fanget på g5.

Første- og andenpræmien deltes således mellem Daniel og Jakob, men Daniel havde bedst korrektion og blev dermed først internationale vinder af Sondex Cup og Kolding Byturnering.

 

I IM-gruppe 2 konverterede Jasmin Bejtovic sin merbonde til gevinst mod Pelle Bank. Til gengæld kunne Thorbjørn Bromann ikke følge trop, men indkasserede et nederlag mod Arne Matthiesen. Samtidig vandt Jonathan Carlstedt mod Attila Gergacz. Det indebar at han delte andenpladsen med Arne Matthiesen efter vinderen Jasmin Bejtovic, der repræsenterer Eksjö i Sverige. Dermed røg begge førstepræmier i de øverste grupper på sin vis hinsidan.

 

Som en lille ekstra bemærkning vandt turneringens sponsor Aage Søndergaard sin gruppe, dog ikke maksimumpoint, for som han tørt bemærkede, var der nogen i gruppen der ikke kendte “aftalen” …

 

Det var Sondex Cup 2013. Springeren takker alle deltagerne for god ro og orden og – ikke at forglemme – loyale opbakning.