Landsfinale i Skolernes Skakdag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Over 450 skoleelever deltager i Dansk Skoleskaks Landsfinale fredag den 12. april fra kl. 10 til 15 i Lalandia i Billund. Vinderpokalen er bygget af LEGO og vinderen kan kalde sig ‘Årets Skakskole’.

 

skolernesskakdag

Hver af de deltagende elever spiller 5 kampe i grupper med 8 deltagere, hvor hver elev får 3 point for vundet kamp, 2 point for uafgjort og 1 point for tabt kamp. Pointene bruges til at finde placeringen i hver gruppe, hvor gruppevinderne samler point til skolens hold, som kæmper om titlen som ‘Årets Skakskole’. I skolekonkurrencen gives 5 point for hver elev der deltager for skolens hold, mens 1. pladsen sikre 10 point og 2. pladsen i hver gruppe giver 5 point til skolens hold.

Udover skak er der også underholdning ved Mohamed Ali, kendt fra X-Factor og Melodi Grand Prix. Efter endt skakturnering kan deltagerne slappe af med en dukkert i det tropiske badeland, Aquadome. Allerede torsdag aften kl. 18.00 vil man på DRs kanal Ultra kunne følge med i optakten til stævnet.

Se mere på www.skolernesskakdag.dk