EM i Kosovo slut

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det 17. individuelle europamesterskab, spillet i Gjakova i Kosovo, er slut. Mads Andersen fra Skanderborg endte på 50% efter de 11 runder, hvilket var et meget tilfredsstillende resultat. Undervejs mødte han 10 spillere over 2600, og ratingpræstationen endte med at blive imponerende 2612. Eneste malurt i bægeret var, at Mads i sidste runde tabte til den tidligere verdensstjerne, Alexander Beliavsky. Men under alle omstændigheder har Mads bevist, at han kan spille lige op med superstormestrene på over 2600 i rating i en lang og hård turnering. 

 

Rasmus Svanes turnering har været meget identisk. Han mødte også 10 spillere over 2600 i rating, og endte også som Mads med 5½ point. Rasmus tabte desværre de to sidste partier mod stærk modstand, men ratingpræstationen var stadig over 2600.

 

Begge spillere ender turneringen med at være over et point over forventet score. 

 

Noget overraskende blev det Ernesto Inarkiev (2686) fra Rusland der vandt turneringen udelt med den høje score 9/11.

 

 

Inarkiev var kun seedet som nummer 12, men alligevel vandt han sikkert EM. Foto: Fra Facebook

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til turneringens hjemmeside: http://eicc2016.com/