Carlsen møder Anand om verdensmesterskabet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I en nervepirrende afslutning på Kandidatturneringen i London sikrede norske Magnus Carlsen sig retten til at udfordre den regerende verdensmester Viswanathan Anand til november.

 

Magnus Carlsen tabte elleres sit sidste parti, men da den nærmeste konkurrent Vladimir Kramnik også tabte, endte Carlsen med at vinde turneringen på bedre korrektion end Kramnik. Det var antallet af gevinstpartier, der endte med at tælle til fordel for Magnus Carlsen.

Slutstillingen:
1. GM Magnus Carlsen (2872), Norge, 8½ point
2. GM Vladimir Kramnik (2810), Rusland, 8½ point
3. GM Peter Svidler (2747), Rusland, 8 point
4. GM Levon Aronian (2809), Armenien, 8 point
5. GM Boris Gelfand (2740), Israel, 6½ point
6. GM Alexander Grischuk (2764), Rusland, 6½ point
7. GM Vassily Ivanchuk (2757), Ukraine, 6 point
8. GM Teimour Radjabov (2793), Aserbajdsjan, 4 point

Om den kommende VM-match udtaler Magnus Carlsen til den norske avis Dagbladet: ”VM-kampen bliver interessant og et flot arrangement. Men jeg har ikke tænkt på matchen endnu, da jeg ikke har været kvalificeret før nu. VM-matchen vil sandsynligvis blive ligeså dramatisk som kandidatturneringen.”

Peter Heine Nielsen var sekundant for Magnus Carlsen under Kandidatturneringen og har før været sekundant for verdensmester Anand. I Politiken den 24. marts udtalte Peter Heine på spørgsmålet om hvem, han vil arbejde for, hvis Anand og Carlsen skal spille om VM: ”Så vil jeg holde ferie”.

 

kandidat logo

Kandidatturneringen: london2013.fide.com