World Cup i Baku – igen uden danskere

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Kirsan Ilyumzhinov_op_til_Baku_WC_2015

World Cup i Baku indledes klokken 15 fredag eftermiddag dansk tid. (foto fra turneringens hjemmeside af FIDE-præsident Kirsan Ilyumzhinov.)

 

128 deltagere stiller op, og næsten alle med en kvalifikation til turneringen i bagagen. Dog er der en håndfuld, som har fået en fribillet eller et wild-card af FIDE-præsident Kirsan Ilyumzhinov til at deltage.

 

Øverst på startlisten finder vi fire navne fra World Cuppen i 2013, det er semifinalisterne Kramnik, Andreikin, Vachier-Lagrave og Tomashevsky.

 

Det er dog ikke nødvendigvis de stærkeste, for lidt længere nede på listen er navne som Aronian – der lige har vundet en af årets stærkeste turneringer, Sinquefield Cup – øvrige topspillere er Caruana, Grischuk, Topalov, Nakamura…. man kan fortsætte opremsningen af verdensnavne, og blot konstatere, at Magnus Carlsen ikke er med.

Naturligvis ikke, for hele turneringssystemet er en del af kvalifikationen til at få lov at møde netop verdensmesteren i en match.

 

Følg med i turneringen her

 

Den kvindelige verdensmester deltager, det gør også de seneste to års juniorverdensmestre, 46 deltagere fra Europmesterskaberne i 2014 og 2015, 19 spillere fra toppen af ELO-ratinglisten, 20 spillere fra den amerikanske zone og seks fra Afrika.

 

Organisationskomiteen har fået lov at udnævne fire spillere, og en enkelt har kvalificeret sig via “ACP Tour”, det er Romain Edouard, Frankrig – herhjemme kendt fra Politiken Cup sidste år.

 

Dertil som nævnt fem spillere udnævnt af FIDE-præsidenten. Det er blandt andre den kvindelige tidligere VM Hou Yifan, og en spiller med navnet “M. Wiedenkeller (LUX)”. Det er IM Michael Wiedenkeller, der tidligere repræsenterede Sverige. 

 

Der er ingen danskere med i turneringen.