VM for Ungdom 2. runde

De danske spillede scorede 3½ af 9 i anden runde af Ungdoms VM i Slovenien. Lørdag mødes Mads Andersen og Bjørn Møller Ochsner indbyrdes.

Juniorlandstræner Mads Boe har sendt følgende rapport.

Af Mads Boe
2. runde
Det var forventet at vi ikke kunne følge det flotte resultat fra 1. runde op. Det kunne vi heller ikke, men vi endte med tilfredsstillende 3½/9 med et par flotte enkeltresultater imellem.

Jonas Bjerre spillede fremragende i sit parti mod en rumæner på 1632. Han angreb i en lukket siciliansk på kongefløjen, hvor rumæneren havde svækket sig på de sorte felter. Selvom rumæneren byttede dronningen af, og landstræneren i analyserne ikke kunne se en afgørende fortsættelse, så havde Jonas et par snedige pointer som vandt. Det var virkelig flot spillet!


Jonas Bjerre (foto: Mads Boe)

I U10 blev det desværre ikke til point i dag på trods af at vores unge talenter havde gode stillinger undervejs. Filip Boe Olsen spillede caro-cann mod en russer på 1847, hvor modstanderen spillede 3.e5 og 4.h4. Filip kender stillingstypen, men valgte en forkert plan og kom lidt på hælene. Han kæmpede dog flot, og fik det vendt til en lille fordel. Desværre valgte han en taktisk fortsættelse, hvor han overså et træk i en lang variant og måtte ned. Thomas Thybo spillede Kongeindisk, og modstanderen valgte 4-bondevarianten med f4. Også Thomas kom lidt i problemer, men fandt en variant, hvor han vandt en kvalitet. Desværre byttede han rundt på 2 træk, og så fik modstanderen fra Bolivia pludselig 2 løbere for et tårn og kampen var tabt.


Spillesalen. Filip Boe Olsen og Thomas Thybo sidder forrest i  de danske dragter (foto: Mads Boe)

Jesper Thybo vandt igen. Denne gang mod en stærk inder på 2230. Det var et meget taktisk parti, hvor Jesper demonstrerede stærke taktiske evner.

Efter det flotte resultat i går gik Emma Le Besq (over)optimistisk på med sort i London-systemet mod en stærk bulgarer på 1929. Hun ofrede et tårn for at sætte mat. Det var desværre ikke rigtigt farligt, så modstanderen fik afværget angrebet, hvorefter der ikke var meget at gøre. Et rigtigt “all-in angreb med en dårlig hånd” var Leif Kristensen og min kommentar efter partiet! Mads-Holger spillede endnu et langt parti mod en stærk ungarer på 2275. Det endte ud i et uligefarvet slutspil med lige mange bønder, men desværre var bondestrukturen favorabel for modstanderen som endte med at vinde partiet.

Bjørn havde hvid mod den ubetitlede Alexandr Predke på 2509. I lukket spansk fik Bjørn hurtigt en god stilling, og allerede efter træk 15 har han klar fordel. Bjørn vinder en bonde, men russeren forsvarer sig sejt, og lykkes komme i tårnslutspil med minusbønde. Med en finesse der ofrer endnu en bonde får russeren etableret en remisstilling. Flot spillet af Bjørn, men desværre ikke en sejr. Mads Andersen fik en “pligtsejr” mod en spiller på 2150, hvor det endte ud i 2 løbere mod et tårn. En sikker sejr.

Lørdag har vi desværre danskeropgør, hvor Mads og Bjørn mødes i U18.

Mads Boe

Hjemmeside: www.wycc2012.com
Live: www.wycc2012.com/liveg.html