Politiken Cup starter lørdag

Helt op til 1½ time før rundestart lørdag kl. 13.00 er det muligt at tilmelde sig årets udgave af Politiken Cup, der igen afholdes på Konventum i Helsingør.

I skrivende stund er der 283 deltagere fra 24 forskellige lande tilmeldt. En spiller fra Australien, en fra Iran og to fra Indien er de deltagere, der må rejse længst for at deltage.

22 stormestre, 8 internationale mestre, 15 FMere, 3 WGMere og en enkelt WFM er indtil nu de betitlede spillere.

Ratingfavorit er russeren GM Vladimir Malakhov med 2712 i rating. Han vil dog helt sikkert få kamp til stregen af spillere som GM Aleksey Dreev (2677), GM Ivan Cheparinov (2677), GM Ivan Sokolov (2667) og GM Ivan Salgado Lopez (2635), bare for at nævne top 5.

I feltet ses også de to koryfæer GM Jan Timman og GM Lajos Portisch, der i deres storhedstid var i verdenstoppen sammen med Bent Larsen.

De danske forhåbninger må knyttes til OL-Holdet: GM Sune Berg Hansen, GM Lars Schandorff, GM Jacob Aagaard, GM Allan Stig Rasmussen og IM Jakob Vang Glud, der bruger Politiken Cup som opvarmning til OL i Istanbul. OL spilles fra den 27. august til 10. september.

Politiken Cup har skrevet kontrakt med Danske Spil om samarbejde omkring turneringen. Det betyder at det fra 4. runde og frem vil være muligt at spille på den samlede vinder samt ca. 10 toppartier i hver runde. Politiken Cups lynturnering tager i samme omgang navneforandring til Oddset Blitz. Her vil 1. præmien være 5.000 kr.

Sideløbende med hovedturneringen vil der igen i år være Børne Cup, foredrag, simultaner og den før omtalte Oddset Blitz. Som noget nyt afholdes ”Det åbne DM i problemskakløsning” tirsdag den 31. juli 2012 kl. 20.00.

Den første simultan afholdes den 27. juli kl. 15 på Københavns Hovedbanegård hvor 20 spillere får mulighed for at prøve kræfter med turneringsfavorit GM Vladimir Malakhov. Simultanen er allerede fuldtegnet, men tilskuere er selvfølgelig meget velkomne.

Læs mere på turneringens hjemmeside: www.politikencup.dk