Seneste nyt om Corona-situationen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Forretningsudvalget har efter 2. fase i genåbningen af Danmark været i kontakt med Sundhedsstyrelsens Hotline for at høre, hvordan chancerne er for at komme i gang med vore aktiviteter.

 

Svaret var ret enkelt og nedslående ”Ganske vist er afstandskravet jo nu sat ned til 1 meter, hvilket gør det lettere at spille skak, men udgangspunktet er stadig, at man maximalt må mødes 10 personer – og at det kun er UDENDØRS foreningsaktivitet, der er tilladt. Disse regler gælder, som det ser ud nu, i hvert fald frem til fase 3 starter fra mandag den 8/6”.

 

Al indendørs sport er altså fortsat forbudt indtil 8. juni, og afstandskravet skal stadig overholdes. Afgørende pointe er, at foreningsaktiviteter skal tillades indendørs, før vi kan spille skak.

 

Hvis vi tager JA-hatten på, og antager at vi får lov at spille skak i efteråret, giver det næring til følgende planer fra DSUs side.

 

DM søges, som det ser ud nu, afviklet i uge 42, altså skolernes efterårsferie, hvor hotellet er klar til os, hvis vi ønsker at komme. Mere præcist vil LH klassen starte første runde 9. oktober, og andre gruppers datoer tilpasses hensigtsmæssigt.

Det vil genere nogle traditionsturneringer, men der er ikke andre oplagte muligheder, hvis vi skal lave et DM for alle!

 

Vi satser stadig på Skakliga-afslutning ultimo august eller primo september. Hvis meldingerne er positive i forbindelse med fase 3 åbningen, kontakter vi skakligaklubberne for en fastlæggelse af spilledatoer.

 

Pokalfinalestævnet forventes afviklet ultimo september primo oktober, hvis der ellers kan findes plads i kalenderen.

 

DM i hurtigskak skulle gerne kunne afvikles i sidste halvdel af september, alternativt senere på året hvis der er plads i kalenderen.

 

Ungdoms DM håber vi kan afvikles i Odense den 2. til 4. oktober.

 

Mens vi venter på afklaring af disse forhold, kan vi kun opfordre alle til fortsat at ride med på bølgen af online skak, som mange klubber har taget fat på – både træningsmæssigt og socialt er det anbefalelsesværdigt!

 

Til sidst samtidig en opfording til at alle fortsat følger myndighedernes anvisninger om især hygiejne og afstande.

 

Poul Jacobsen

 

dsu corona