Anand udligner

Verdensmester Viswanathan Anand kom hurtigt tilbage i VM-matchen i Moskva, da han i bare 17 træk vandt dagens parti mod udfordrer Boris Gelfand. Stillingen er nu 4 – 4 med fire partier tilbage af matchen. Dagens parti kan gennemspilles til sidst i artiklen.

Boris Gelfand begår en fejl i træk 14. med Df6: ”Jeg havde simpelthen ikke set 17. Df2” fortalte han på den efterfølgende pressekonference. Efter teksttrækket har der på flere internationale hjemmesider stået, at Gelfand var tvunget til at give op i sådan en stilling og at han havde tabt sin dronning. Ifølge computerprogrammerne er det dog ikke helt så slemt. Gelfand kunne have forsøgt 17. -, Sc6 18. dxc6, Dxc6 og reddet sin dronning. Programmet Houdini vurderer derefter stillingen som +1,5 bonde til Anand. Sikkert rigeligt til at Anand ville vinde, men dog ikke en blankocheck til hele pointet.

I morgen er der fridag inden 9. parti spilles onsdag.

Resterende program:22. maj fridag
23. maj 9. parti
24. maj 10. parti
25. maj fridag
26. maj 11. parti
27. maj fridag
28. maj 12. parti
29. maj fridag
30. maj evt. omkamp

Alle ordinære partier starter kl. 13.00 dansk tid (15.00 i Moskva). En evt. omkamp starter kl. 10.00 dansk tid.

Spillested: The State Tretyakov Gallery, Moskva.

Hjememside: www.moscow2012.fide.com/en/