Jonas Bjerre delt vinder i Norge

GM Jonas Buhl Bjerre fra Skanderborg delte lørdag turneringssejren i den norske turnering Offerspill Nordic Invitational. 

 

Jonas førte ellers turneringen udelt inden sidste runde, men måtte i det afgørende parti nøjes med remis mod IM John Paul Wallace (2346) fra Austrailen. Det udnyttede GM Normunds Miezes ved at besejre svenskeren CM Ludvig Carlsson (2132), og dermed nå op og dele førstepladsen.

 

Efter korrektion måtte Jonas desværre tage til takke med andenpladsen i turneringen. Til fordeling af de høje præmier havde arrangørerne valgt at benytte “Hort modellen”. hvor halvdelen af præmiebeløbet uddeles efter korrektion, og det resterende beløb deles ligeligt. Mon ikke Jonas alligevel er godt tilfreds med at kunne tage 25.250 norske kroner – eller godt 18.000 danske kroner med hjem til Skanderborg…. Det er givetvis det danske stortalents størte pengepræmie hidtil i karriereren. 

 

 

GM Jonas Buhl Bjerre – delt førsteplads i Offerspill Nordic Invitational. Foto: Anniken Vestby 

 

Jonas vandt eller det indbyrdes opgør mod Miezis i næstsidste runde: 

 

 

Udover Jonas deltog også WFM Ellen Fredericia Nilssen og FM Mikkel Manosri Jacobsen i turneringen. Ellen spillede en rigtig god turnering og lavede den første IM-norm! Hun scorede 4½ point mod et modstandergennemsnit på 2311 – altså en præstation på 2311. Ellens resultater: 

 

1. FM Mikkel Manosri Jacobsen (2310) 1
2. IM Mads Vestby-Ellingsen (2361) ½
3. GM Rune Djurhuus (2460) 1
4. GM Normunds Miezis (2483) 0
5. FM Lucas Ranaldi (2337) 0
6. CM Gustav Torngren (2221) 1
7. FM Conor O`Donnell (2304) 0
8. CM Odin Blikra Vea (2178) ½
9. Sondre Melaa (2175) ½
 

 

WFM Ellen Fredericia Nilssen – flot spil i Norge og første WIM-norm. Foto: Anniken Vestby 

  

FM Mikkel Manosri Jacobsen scorede også 50%, men han var desværre et helt point under forventet score.  

 

Link til turneringstabellen: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: HER 

 

Billeder på Offerspills Facebookside: https://www.facebook.com/OfferspillSK