Sondex Cup 1. runde

IM Thorbjørn Bromann og IM Nicolai V. Pedersen vandt begge i 1. runde i Sondex Cup i Kolding,

Vi har modtaget nedenstående fra arrangørerne:

Sondex Cup 2012, 1.runde
Fjerde udgave af Sondex Cup med en IM-gruppe i toppen kom godt fra start med 1. runde fredag aften. I år er IM-gruppen endda garneret med en stormmester i skikkelse af rutinerede Lev Gutman fra Tyskland. De øvrige deltagere i topgruppen er den dobbelte vinder IM Klaus Berg samt IM-kollegerne Thorbjørn Bromann, Nicolai V. Petersen, Andreas Skytte Hagen og svenske Daniel Semcesen.

Årets turnering byder på en del nyskabelser. Således har arrangørerne i år allieret sig med Mads Boe, der kommenterer de 12 livepartier i spillestedets alsidige auditorium med de behagelige biografsæder. Og reglerne for at tage remis i IM-gruppen er skærpet, idet dette først er tilladt ved træk 25.

De første til at benytte den nye regel var Andres Skytte Hagen og Daniel Semcesen, der tog remis efter netop 25 træk – en begivenhed der affødte flere kommentarer på den livlige chat (97 deltagere var vist det højeste) end selve partiet. Dog gik der en trækgentagelse forud for remisen. De øvrige partier “gik tiden ud”: Thorbjørn Bromann havde hele tiden kontrol over partiet mod Lev Gutmann, endda i en sådan grad at kommentateron mente at der kun var to mulige udfald: remis eller gevinst til Bromann. Det sidste blev tilfældet, og danskeren klarede tidskontrollen med den klare margen på 1 sekund. Som turneringsleder Richardt Ebbesen tørt bemærkede, er spillestedets hjertestarter meget praktisk placeret: lige ud for IM-gruppens spillelokale …

Det tredje parti i topgruppen var en interessant dyst mellem Nicolai V. Pedersen og Klaus Berg. Berg ofrede tidligt en kvalitet – måske i forventning om at få to fribønder på dronningefløjen til at rulle. Men Nicolai fik den mest perspektivrige stilling og tog stikket hjem.

Mester 1 bød på et spændende parti mellem Poul Rewitz og Jens Ove Friis Nielsen, som Rewitz vandt, og i Mester 3 mødtes far og søn, Per og Michael Skjoldager. Den opgørelse afgjorde senior til sin fordel efter et effektfuldt puf til b-bonden.

Anden runde sættes i gang i morgen kl 10 og tredje runde kl 16.

Lars Peter Hansen, Skakkubben Springeren

Program:
1. runde, fredag 20. april 19.00 – 24.00
2. runde, lørdag 21. april kl. 10.00 – 15.00
3. runde, lørdag 21. april kl. 16.00 – 21.00
4. runde, søndag 22. april kl. 10.00 – 15.00
5. runde, søndag 22. april kl. 16.00 – 21.00

Spillested: Kolding Uddannelse Center, Ågade 27, 6000 Kolding.

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk