Senior VM efter 6. runde

FM Jørn Sloth er bedst placerede dansker med 4½ af 6 ved Senior VM i Kroatien. Tirsdag eftermiddag har Sloth sort mod IM Herman van Riemsdijk (2404) fra Brasilien i et parti, der ligesom Bo Jacobsens parti mod GM Miso Cebalo (2446), vises live på turneringens hjemmeside.

De danske spilleres individuelle score kan ses her.

Vi har modtaget nedenstående beretning.


Bent Sørensen og Bo Jacobsen (Foto: Pouelsten Holm Grabow)

Af Bent Sørensen
Som fotoet viser, var Bo og jeg fuld af selvtillid forud før 5. runde, hvor vi sad skulder ved skulder på livebrætterne som frontsoldater for den danske delegation. Det blev desværre to hurtige nederlag, og især min franske åbning blev mishandlet på en måde, jeg lærte meget af.

Det kniber i det hele taget for vores frontløbere på livebrætterne. I runden forinden måtte både Jørn Sloth og Jens Kølbæk indkassere nederlag. I 6. runde gik det bedre, og vi tror på en god placering til Sloth, der med to sejre har bragt sig op på en 7-26 plads med 4½ points af 6. Hans parti i 7. runde kan følges live.

Sidste års mester Anatoly Vaisser har bragt sig alene i spidsen med 5½ points fulgt af 5 spillere på 5 points. Der er kun få overraskelser i feltet. Det ser ud til, at ratngtallene er retvisende for de fleste seniorer. Dog er den titelløse Chernov fra Ukraine med på 5 points. Også en anden titelløs Kuyindkhi fra Rusland spiller stærkt. For præcis 50 år siden var han den sovjetiske repræsentant ved junior-VM, men opnåede ikke en placering, der levede op til de høje forventninger, der på det tidspunkt var til den sovjetiske repræsentant. Siden har vi ikke hørt så meget til ham, men det er glædeligt at se ham dukke op i senior-VM, og hans skakforståelse træder tydeligt frem.

Der er en god stemning her og alle 14 danskere ser ud til at befinde sig godt.

Bent Sørensen

Hjemmeside: www.rijekachess.com