Nordic Girls Championship 2018

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ellen Kakulidis er holdleder for den danske delegation af pigespillere ved de Nordiske Mesterskaber på Island. Ellen skriver dagligt til skak.dk om turneringen:

 

I Borgarnes på Islands vestkyst spilles Nordiske Mesterskaber for Piger fra d.27-29 april. Danmark stiller med 3 deltagere, i B-gruppen Nienke van den Brink og i C-gruppen Ingrid Elmer Nielsen-Refs og Nanna Ehrenreich. De to yngste danske deltagere ankom allerede på Island for to dage siden, i god tid til at omstille sig selv efter tidsforskel og få set nogle af de islandske seværdigheder, herunder hvaler, geysere, den blå lagune og en skak klassiker – Fischers grav. Nienke og holdkaptajnen fløj i stedet ind til rundestart, hvilket for Nienke svarede til at begynde 1.runde og sit parti 22.15 dansk tid!

 

Alle tre piger kom godt ud af åbningen og derved godt fra start. Nanna havde fået en hurtig forberedelse i Siciliansk og gav da også sin stærke modstander en smule sved på panden og pres på klokken. Desværre efter godt spil og possitionelle finesser smed hun nogle brikker over bord og skuden sank, øv! Næste færdig var Nienke, som tydeligt var mere indsat i, hvad som foregik i Winawer-varianten i fransk. Hurtigt havde hun snuppet to bønder uden kompensation for modstanderen, og den blev sejlet rent i land. Ingrid var sidst i mål, og var færdig til hvad som svarer til 1.45 dansk tid! Forældre og holdleder på sidelinjen var tæt på at falde i søvn, men hun sad stærkt og målrettet og kæmpede videre. Desværre så det ud til at hun spillede lidt for hårdt på gevinst og efter nogle præcise træk af modstanderen, blev Ingrid også nødt til at vise flaget. En hård første runde få de danske piger, som må nøjes med et enkelt point i denne omgang.

 

 

Ingrid Elmer Nielsen-Refs (rød trøje) var først færdig med sit parti 01:45 dansk tid. Foto: Ellen Kakulidis

I morgen står den på dobbeltrunde og pigerne kan følges på live på “Chessbomb” HER eller “FollowChess” HER . Runderne spilles lørdag kl. 10.00 og 16.00.

 

Hjemmeside for turneringen: http://nmgirls2018.icelandicopenchess.com/