Løst og fast om Divisionsturneringen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I XtraCon-Skakligaen har kun en spiller scoret maksimum indtil nu. Det er Brønshøjs IM Thorbjørn Bromann, der har scoret 7 af 7. Præstationsmæssigt svarer de 7 point givet til en stormesternorm, men Bromann kan ikke nå at møde de tre krævede stormestre.

 

broman
IM Thorbjørn Bromann – ankermand på Brønshøjs hold (foto: thv)

I 2. Division gruppe 2 har Køges Henrik Dahl Pedersen også scoret 100% – 6 af 6. I samme andendivision var de fire fynske hold samlet i Gudbjerg til et stævne som FSU viste live på nettet. I Partiet mellem Svendborgs Ib Lynæs Hansen og Frem 2s Michael Bæhring Madsen var Ib Lynæs noget på hælene, men fik en gylden chance for remis:

 

lynaes

Hvid trækker og holder remis.

Se løsningen til sidst i artiklen.

Verner Christensen har på www.divisionsskak.dk under “genveje” udviklet en række spændende links, der giver nyttige og sjove oplysninger om hele turneringen. F.eks. kan det ses, at Frederiksberg og Nørresundby har den højeste gennemsnitsalder i divisionen med 62,9 år, mens Jetsmarks førstehold har den laveste gennemsnitsalder med 27,6 år.

Et andet link “Potentielle titel-normer” henviser til mulige normer i turneringen. Med to runder igen i XtraCon-Skakligaen kan der stadig ske meget med norm-mulighederne, men f.eks. Nordkalottens FM Kaare Hove Kristensen ligger godt til en IM-norm. Han har mødt tilstrækkeligt med titelholdere og har pt. en ratingpræstation på 2497.

I 1. division gruppe 1 forsatte Philidor deres magtdemonstration med en 8 – 0 sejr over BMS 2. Dermed er Philidor rykket op i XtraCon-Skakligaen allerede inden sidste runde den 1. marts (XtraCon-Skakligaen spiller afsluttende dobbeltrunde den 7. + 8. marts). GM Curt Hansen og IM Simon Bekker-Jensen har begge scoret 6 af 6 for Philidor indtil nu.

I diagrammet i starten af artiklen spillede Ib Lynæs Hansen Dxg7! og ligemeget om kongen eller tårnet slår igen, er stillingen pat. Svendborg vandt kampen 4½ -3½.

Se mere på www.divisionsskak.dk