Ny skakklub: Philidor

Ifølge en artikel i dagbladet Information den 5. oktober, og bekræftet på KSUs hjemmeside, er der stiftet en ny klub med navnet Philidor.

Franskmanden François-André Danican Philidor levede fra 1726-1795 og var udover sin tids stærkeste skakmester også en anerkendt komponist. Han har bl.a. skrevet operaen ”Tom Jones”. I skakken huskes han bl.a. for talemåden ”bønderne er skakspillets sjæl” og for åbningen Philidors forsvar (1. e4 e5 2. Sf3 d6.)

Det er altid positivt og spændende med en ny skakklub, men når klubbens førstebræt angiveligt er Curt Hansen, bliver det rigtig interessant. Stormester Curt Hansen har ikke spillet et Elo-ratet parti siden juli 2007, det var i den tyske Bundesliga.

Blandt de øvrige medlemmer af skakklubben Philidor nævnes bl.a. IM Klaus Berg, WFM Louise Fredericia, IM Svend Hamann og forfatteren mm. Peter Dürrfeld.

Artiklen i Information: www.information.dk/281262