EU for ungdom – 6. og 7. runde

Ved EU-mesterskaberne for unge i Østrig er spillerne nu nået til runde 8. runde.

Læs om de danske præstationer i 6. & 7. runde herunder.

Af Andreas Wiwe.
EU-mesterskaberne 6. & 7. runde.
6. runde: Når man har sået, så høster man…
I dag fik vi vores første regnvejrsdag hernede, hvor det har regnet det meste af dagen kun formiddagen gik fri. Det skabte lidt problemer under runden i og med, at der stort set ikke er et indendørslokale for delegationerne. Vi har indtil nu nydt meget godt af en lille have uden for spillehallen, hvor man kunne ligge på tæpper og have skakspil stående og ellers hygge sig.

Rasmus havde hvid mod en gut på ca. 1700. Modstanderen spillede hovedvarianter i siciliansk, spansk, moderne, og sågar havde han tidligere spillet 1…a6 i flere partier. Dette var en utaknemmelig opgave forberedelsesmæssigt, men Rasmus og jeg gættede på siciliansk, som vi forberedte. Samtidig satte Rasmus sig til at løse 100 mat i en opgaver som forberedelse! Siciliansk var rigtig nok, men træk 2 var a6!?. Rasmus fik en fornuftig opstilling, men måske modstanderen kunne have vundet en bonde i midtspillet.

I analyserne lignede bondeofret bluff, men computerne vil nok fortælle sandheden i morgen. Partiet fortsatte med lighed i det materielle, men Rasmus kom til at stå rigtig godt, og så fandt han en fremragende kombination, som med både mattrusler og gafler endte med, at Rasmus vandt to bønder. I slutspillet kunne modstanderen måske have holdt en halv med korrekt spil, men Rasmus havde under alle omstændigheder chancer. Vores helt opstillede efterfølgende et matnet, som det kostede modstanderen dyrt at parere. 1-0 til vores mand, så matopgaverne har nok skærpet Rasmus’ syn for matter, og måske det hjalp ham undervejs i partiet i dag. 4/6 til Rasmus.

Freja havde hvid mod en 1850-gut. En meget hård opgave på papiret, men Freja kæmpede sin chance. Der fulgte nogle lidt sjove midtspilstræk, men efterfølgende fandt Freja en god plan og angreb eksemplarisk på dronningefløjen. I tidnøden missede Freja desværre en smart vindende kombination, men valgte en anden variant, som også vandt om end lidt mere besværligt. I det følgende dronningeslutspil var Freja to bønder over, og da modstanderen pludselig tilbød dronningeafbytning, snuppede Freja naturligvis den og vandt med sine to mer-bønder. Et kanon parti af Freja som i dag tog sin største skalp til dato. Sejt! 3/6 til Freja, som sikrer hende medejerskab i kampen om at være bedste pige i U14.

Bjarke havde hvid mod en fyr på ca. 1550. Bjarke spillede en smule upræcist i åbningen, og modstanderen fik nok udlignet. Herefter gik det over stof og sten for modstanderen, da han ofrede en løber på f2 for at få angreb mod Bjarkes konge. Bjarke forsvarede sig dog fornuftigt, og da røgen lettede efter angrebet, havde Bjarke en officer mere. Herefter spillede han en smart kombination, og der røg endnu en officer for modstanderen, og derpå opgav modstanderen. 3½/6 til Bjarke og har nu rundet den magiske 50% grænse for første gang.

Charlotte spillede en fin åbning i italiensk, men selvom muligheden for det nærmest vindende Sd5 opstod flere gange, missede Charlotte den desværre. Efterfølgende vandt modstanderen en officer, som Charlotte dog senere vandt tilbage. I det efterfølgende tårnslutspil spillede Charlotte for passivt og hendes manglende bonde spillede for alvor ind, og modstanderen snuppede hele pointen. Desværre. ½/6 til Charlotte.

Mads havde en god forberedelse med, men spillede alt for hurtigt i åbningen, da en mulighed for trækomstilling til forberedelsen blev misset. I stedet fik han spillet et træk, som er halvdårligt i de åbninger, men da hvid fik sat dronning og løber på en uheldig måde, blev det hele pludselig retfærdiggjort. Efterfølgende spillede Mads fint og vandt et par bønder og senere partiet. 4/6 til Mads.

Efter maden måtte den kække leder vise Freja og Rasmus, hvordan man spiller jorden rundt i dart, gæt hvem der vandt?:)

7. runde: Højt at flyve – dybt at falde…
Efter en kanon 6. runde med en stor høst, blev 7. runde desværre ikke noget, der er værd at skrive hjem om, men jeg må vel hellere til det.

Rasmus var kommet rigtig godt med i toppen efter sin sejr i går og forberedte sig grundigt i dag. Desværre afveg modstanderen i træk 2, så forberedelsen var ikke noget værd i dette parti. I midtspillet dummer Rasmus en bonde væk i en ellers fin stilling. Efterfølgende får han afleveret sin sortfeltede financhetto-løber, og herefter gik det hurtigt ned ad bakke.

Freja, som var flyvende i går, dummede sig også, da hun blev lidt for grisk efter en bonde i en lovende stilling. Dette medførte først kvalitetstab, og efterfølgende blev en masse brikker byttet og endnu en bonde røg, og Freja måtte opgive.

Bjarke røg også hurtigt ud af forberedelserne og kom til at stå under efter åbningen. Han fik kæmpet sig tilbage, men med dårlig tid på uret tog de remis i en stilling, hvor Bjarke ellers var ved at komme med igen. De remisser er vi ikke så glade for, men i dag skulle det vise sig at blive det eneste vi fik.

Charlotte er kommet i en hård gruppe. Hun spillede i dag åbningen fint, men i midtspillet vandt modstanderen en bonde. Charlotte missede en aktiv mulighed og i stedet gik det den anden vej, og modstanderen fik et kongeangreb ind, som fik byttet en masse brikker, hvorefter modstanderens bønder bare trillede i mål.

Mads mødte en åbning, som han ikke kendte, men slap dog ok fra den. I slutningen af åbningsfasen gik det dog galt og Mads tabte dronningen og kort efter partiet.

En rigtig øv-dag, hvor der desværre ikke er så meget at glæde sig over. Heldigvis tager børnene det pænt og humøret er ok her til aften.

Andreas Wiwe