2. runde i Bratislava

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev samlet set endnu en god runde for de danske spillere ved Ungdoms-EM i Bratislava. WFM Marie Frank og GM Mads Andersen beretter: 

 

Her i Bratislava går det godt. Stemningen i den danske trup er god – der bliver spillet god skak og der er tid til is. Alting kører til tiden – også busserne. Vi havde dog her til aften en interessant diskussion med arrangørerne om, hvorvidt bussen ikke ligeså godt kunne køre et kvarter før planlagt afgang – når nu den faktisk allerede var propfyldt med trætte spillere og endnu trættere trænere. Det argument prellede dog af på de punktlige arrangører, som holdt fast i at bussen kørte kl. 20.00 som anført på køreplanen. På nær den særprægede busstruktur er vi dog godt tilfredse, hvilket også kan ses på resultaterne.

Vitus var i U10 efter 40 minutters intens kamp færdig som den første af de danske vikinger. I et omskifteligt parti, hvor begge parter på skift var gode ved hinanden, endte Vitus med endnu et point. Det viste sig nemlig at være lidt for gavmildt af modstanderen at lade sin dronning stå i slag – men vi tager selvfølgelig både imod store og små gaver.

I U12 var det en hård dag for de danske drenge, dog imponerede Noah i et parti, hvor forberedelsen mod Taimanov gik rent ind og det blev til en flot og stilsikker sejr over en stærk hollandsk mesterspiller. Karl Emil, Philip og Jeppe måtte alle undvære point i dag. Vi er dog – desværre – sikre på minimum ét point i morgen da Philip og Jeppe skal spille mod hinanden. 

 

 

 

Noah Wahlgren får de sidste råd af Marie Frank inden runden mod den stærke hollænder. 

I U14 og P14 var der kun remis til Casper og Ingrid, som begge havde stillinger i overkanten uden at de nogensinde var i tabsfare – desværre kom bolden ikke helt i mål hos dem. Paulius valgte en alternativ opstilling med de hvide brikker mod siciliansk, som dog ikke voldte modstanderen de store kvaler. Derimod var det svært for Paulius at finde en god plan og uret tikkede hurtigt nedad. Dette viste sig dog denne gang at virke i Paulius’ favør, da han er en virkelig god bullet-spiller og i de sidste 21 træk inden tidskontrollen blev der tryllet på brættet og Mr. Bullet fandt til sidst en mat i 2, men valgte en længere variant så han kunne nyde sin gevinststilling lidt længere. Paulius har dog forståelse for at trænerne ønsker lidt færre eventyr ved brættet, så i morgen står den på en knastør forberedelse og knap så meget bullet under partiet – det ser vi frem til.

 

 

Casper Liu var en af de danske spillere der var sidst færdig, så han måtte i en fyldt bus vente på at klokken blev 20:00, så han kunne komme tilbage til hotellet

I U16 udspillede Filip sin russiske modstander i et parti, hvor der var klasseforskel. Filip er derfor kommet stærkt tilbage efter gårsdagens nederlag, så vi forventer at Filip snart blander sig i gruppens topstrid, som en hyldest til dagens outfit – den gule førertrøje.

 

 

IM Filip Boe Olsen prøver at kæmpe sig tilbage efter nederlag i første runde.

I P18 var der ingen slinger i valsen da Ellen viste sin estiske modstander hvor skabet skulle stå. Siden de to sidst mødtes var esteren gået 100 ratingpoint tilbage, og Ellen var steget 200 – men heller ikke denne gang var der tvivl om resultatet og Ellen sejrede med Grünfeld. I U18 viste Adesh endnu engang, at han sagtens kan spille lige op med på papiret markant stærkere spillere og en sikker remis kom i hus. Et rigtig fint resultat ovenpå gårsdagens chok. En velforberedt Jonas viste storspil i U18 og regnede modstanderen ud af brættet – meget imponerende.

I morgen møder både Ellen og Noah den topseedede i deres gruppe. Vi ser frem til nogle spændende kampe både her og hos de andre unge danske helte. Indtil videre synes vi, at det er rigtig flot med henholdsvis 7 point i runde 1 og nu 7½ point i runde 2. Vi krydser fingre for mange point i morgen – og gerne ligeså mange busser. 

 

Marie Frank og Mads Andersen 

 

 

 

Resterende program for turneringen:  

Søndag den 4. august kl. 15:00: 3. runde

Mandag den 5. august kl. 15:00: 4. runde

Tirsdag den 6. august kl. 15:00: 5. runde
Onsdag den 7. august kl. 15:00: 6. runde
Torsdag den 8. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag den 9. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag den 10. august kl. 10:00: 9. runde  

 

Link til live: http://www.eycc2019.eu/games/live-coverage/ eller på Chess24: HER

 

Link til danske resultater på Chess-results: HER

 

Link til hjemmesiden for EM: http://www.eycc2019.eu/