Gelfand slog Mamedyarov

Efter de første tre runder ved kandidatfinalerne i Kazan, har kun to partier fundet en vinder.

I 3. runde vandt Gelfand med sort over Mamedyarov i dagens mest spændende parti. Men 6. Lc4 gik Mamedyarov i Fischers fodspor i Najdorf-varianten i siciliansk, og angreb på kongefløjen. Gelfand forsvarede sig dog koldblodigt og afviste angrebet bl.a. med et springeroffer, der sikrede et klart overtag på dronningefløjen. I slutstillingen har Gelfand stadig 7 bønder på brættet og 4 officerer mod Mamedyarovs ene bonde og 5 officerer. Partiet kan gennemspille længere nede på siden.

Dagens hurtigste resultat kom i partiet mellem Radjabov og Kramnik, der var en kopi af partiet Loek van Wely – Rustam Kasimdzhanov fra OL i Khanty-Mansiysk sidste år. Kramnik brugte da heller ikke noget tid, kun 24 minutter på de første 30 træk. Kramnik har nu hvid i det sidste parti søndag.

Aronian med hvid mod Grischuk lignede næsten det første parti imellem de to. Fordel til Aronian det meste af tiden, men Grischuk holder remis.

I Kamsky – Topalov virkede det længe som om Topalov havde en lille fordel, men med taktiske midler holdt Kamsky balancen. Topalov er nød til at vinde søndagens parti med hvid, for at få omkamp på mandag.

Stillingen:

Partierne starter kl. 15.00 lokal tid, hvilket svarer til kl. 13.00 dansk tid.

Hjemmeside: http://kazan2011.fide.com/