Tjele Skaksommerlejr igang

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Tjele Skaksommerlejr er en af sommerens stolte skaktraditioner og igen i år har der været fin søgning til arrangementet, der kan byde på hele to stormestre blandt lærerteamet.

 

Fra arrangørerne har vi modtaget følgende beretning:

Af Mads Tudvad
I denne uge er 93 børn og unge i alderen 7 til 21 år samlet til den årlige skaksommerlejr på Tjele Efterskole. Lejren byder på masser af forskellige aktiviteter, heriblandt babyskak, fodbold, kondiskak, rundbold og kykskak. Senere på ugen tager alle lejrens deltagere og ledere på heldagstur til Djurs Sommerland – en tur, der nyder stor popularitet blandt både elever og ledere.

tjele2
GM Jon Ludvig Hammer ved brættet (foto:www.skaklejr.dk)


I løbet af ugen undervises eleverne flere gange dagligt af lejrens ledere, blandt andre GM Jon Ludvig Hammer og GM Allan Stig Rasmussen. Niveaumæssigt er der stor bredde blandt eleverne spændene fra dem, der lige har lært at spille skak, til dem, der har adskillige danmarksmesterskaber på bagen.

tjele1
GM Allan Stig Rasmussen får vist en variant (foto:www.skaklejr.dk)


Eleverne får rig lejlighed til at spille mod hinanden i Lejrturneringen i niveauinddelte grupper, ligesom der stort set altid spilles lyn- eller babyskak i pauserne mellem aktiviteterne.

tjele3
Marie Frank holder styr på tropperne (foto: www.skaklejr.dk)


I Tjelelegene er eleverne sat sammen i 6 hold på tværs af køn, alder og skakmæssig styrke, og i løbet af ugen dyster alle hold mod alle i et hav af forskellige mere eller mindre alternative discipliner, som der trækkes lod om hver dag. Eleverne håber – lederne frygter – hver dag, at vandballonkast mod lederne er dagens disciplin…

Således er lejren en kombination af sociale og skakmæssige aktiviteter, og på den måde får eleverne nemt dannet nye venskaber på tværs af landsdele, mens de samtidig dygtiggør sig i skak.

Lejren har indtil videre været begunstiget med flot vejr, og humøret er i top. Køkkendamerne leverer fremragende mad (særligt kagen til aftenkaffen er populær) og eleverne er både energifyldte og skaklystne – det er en god uge i sommerferien!

Mads Tudvad


Hjemmeside: www.skaklejr.dk