Sondex Cup 4. runde

Sidste runde i Sondex Cup i Kolding kan følges live på Internettet fra kl. 16.00 i dag søndag. Tre spillere fører IM-Gruppen med 2½ af 4.

Fra Arrangørerne har vi modtaget nedenstående referat fra 4. runde.

Af Lars Peter Hansen, Skakklubben Springeren
Sondex Cup, 4. runde
Spændingen fik en tand til i IM-gruppen med resultaterne i 4. runde. De to førende spillere Nicolai V. Pedersen og Rasmus Skytte tog hver sin hurtige remis mod hhv. Daniel Semcesen og Steffen Pedersen. Jens Ove Fries Nielsen vandt et dramatisk parti mod Thorbjørn Bromann og kom dermed på højde med de to førende. Han skal dog selv vinde sit sidste parti og håbe at Rasmus Skytte ikke gør det samme, for blive kåret som bymester – en titel han også vandt i 1974! Spiller alle tre førende remis, har Rasmus Skytte bedste korrektion, mens sejre til både Rasmus og Nicolai kræver et opslag i Skakhåndbogen …

I den kompromisløse Mester 1 kom der endnu en remis på resultattavlen, men den var helt i tråd med hvordan gruppen har været udkæmpet: Poul Rewitz og Jacob Carstensen spillede et parti over 104 træk, hvor Carstensen måtte forsvare sig i et slutspil med K + T mod K, T og S. Med under et minut tilbage på begge spilleres ur kom tårnafbytningen og dermed pointdelingen.

Til gengæld fortsatte Anders Livner med at vinde – i dag over Ove Weiss Hartvig. I det sidste part vandt Halvard Hagesæther over John Rendboe.

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk

Partierne fra 4. runde i de to øverste grupper kan gennemspilles herunder.