Sondex Cup 1. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Hele weekenden kan man følge med live fra Sondex Cup i Kolding. Vi har fået tilsendt følgende om 1. runde, der blev spillet fredag aften.

Lars Peter Hansen, Skakklubben Springeren, skriver:
Sondex Cup 2014, 1. runde
Årets udgave af Sondex Cup har 108 deltagere fordelt på 18 grupper hvoraf de to øverste udelukkende befolkes af titelholdere.

Feltet føres an af sidst års vinder Daniel Semcesen, der i det mellemliggende år har færdiggjort sin stormestertitel. Højest ratet i IM 1 er dog Jakob Vang Glud. Gruppen tæller desuden en anden tidligere vinder Rasmus Skytte samt Nikolaj Mikkelsen, Thorbjørn Bromann og Jonathan Carlstedt fra Tyskland.

 

Allerede i første runde var der mestermøde mellem Semcesen og Skytte. Her fik Skytte valget mellem at miste en bonde og få en dårlig stilling og valgte det første. Semcesens gevinstførelse var dog ikke helt uden faldgruber, men svenskeren undgik dem og fandt vejen gennem sorts forsvar.

 

semcesen okt_2012

GM Daniel Semcesen lagde ud med en sejr (foto: thv)

 

Jakob Vang Glud mødte med sort Jonathan Carlstedt. Det blev et “skævt” opgør idet Glud byttede dronningen for tårn, løber og to bønder. Nøglen til gevinsten var om han kunne få aktiveret sin sortfeltede løber på g7. Det lykkedes så dermed deler han føringen med Daniel Semcesen idet Nikolaj Mikkelsen og Thorbjørn Bromann delte efter trækgentagelse i runden tredje parti. Dog først efter træk 59. Så der blev kæmpet i alle partier.

 

Det sammen kan siges om IM 2. Her havde Jens Ove Fries Nielsen med sort i princippet fået et solidt overtag mod Jasmin Bejtovic, men glemte så at flytte et tårn ud af slag … “Og så bliver det svært,” som han sagde efterfølgende. Pointet til Bejtovic.

I den meget internationale gruppe vandt Jwan Bakr fra Syrien og Frem over Igor Teplyi fra Rusland og Nordre, mens Springerens ungarske islæt Attila Gergacz spillede remis mod Kassa Korley, som har slået sine folder i New York, men nu repræsenterer Øbro.

 

Lars Peter Hansen

 

Spillested: Kolding Uddannelse Center, Ågade 27, 6000 Kolding

 

Resterende program:
Lørdag den 3. maj kl. 10.00 – 15.00 og 16.00 – 21.00
Søndag den 4. maj kl. 10.00 – 15.00 og 16.00 – 21.00

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk