Sondex Cup 2. runde

Det er en lørdag med masser af live-skak. Udover EM er der også Sondex Cup i Kolding at følge. Her fører IM Rasmus Skytte og IM Nicolai V. Pedersen IM-gruppen med 1½ af 2.

Fra arrangørerne har vi modtaget nedenstående.

Af Lars Peter Hansen, Skakklubben Springeren
Sondex Cup 2011, 2. runde
Uanfægtet af forårsvejret og de tocifrede temperaturer fortsatte Sondex Cup med anden runde lørdag formiddag.

Efter den relativt fredelige 1. runde bød IM-gruppen på mere action med et tidnødsdrama mellem Jens Ove Fries Nielsen og Rasmus Skytte, som sidstnævnte vandt på en giftig dobbeltskak. Tidsnøden truede også i partiet Nicolai V. Pedersen-Steffen Pedersen, men her enedes spillerne om remis efter 30 træk. Samme udfald fik vi mellem Daniel Semcesen og Thorbjørn Bromann. Dermed fører Nicolai V. Pedersen og Rasmus Skytte gruppen med 1½ for to partier.

I Mester 1 er FM Anders Livner fra Farsta i Sverige gået i udbrud med sejre i de første to runder.  I dag blev John Rendboe offer for svenskerens skarpe angrebsspil. Han fører nu med ½ ned til FM Jacob Carstensen, der mod Halvard Hagesæther vandt et slutspil med to centrale fribønder og løberpar mod tårnpar.  Det sidste parti vandt FM Ole Weiss Hartvig mod Poul Rewitz efter en fin kombination af esbjergenseren.

Ud over alle resultater fra de første to runder er der også mulighed for at downloade de transmitterede partier som pgn-fil fra Springerens hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk.

2. rundes partier kan gennemspilles herunder.