Sondex Cup 1. runde

Der er livedækning af Sondex Cup både lørdag og søndag. Begge dage starter runderne kl. 10.00 og 16.00.

Efter første runde er IM Nicolai V. Pedersen alene i spidsen i IM-gruppe efter han slog IM Thorbjørn Bromann i bare 15 træk.

Vi har fået nedenstående fra arrangørerne.

Af Lars Peter Hansen, Skakklubben Springeren
Sondex Cup 2011, 1. Runde

For tredje år i træk arrangerer Skakklubben Springeren Sondex Cup i det nye format med en IM-gruppe i toppen samt fem mestergrupper og ni basisgrupper. Der er rekordtilmelding med 92 deltagere.

Som i 2010 afvikles turneringen over med fem runder i løbet af weekenden i de moderne rammer i Kolding Uddannelsescenter – nær Kolding midtby og deltagernes indkvartering.
Turneringen tæller også som bymesterskab for Kolding.

Partierne i de to øverste grupper kan følges live på nettet, og i år har arrangørerne fået adgang til uddannelsescentrets veludrustede auditorium så interesserede – og mageligt anlagte – tilskuere også kan følge med her.

Årets felt i IM-gruppen udgøres af Nicolai V. Pedersen, Steffen Pedersen, Rasmus Skytte, svenske Daniel Semcesen, Jens Ove Fries Nielsen og Thorbjørn Bromann. Dermed står det klart at der skal findes en ny mester da de to sidste års vinder Klaus Berg ikke forsvarer titlen i år.

I et tæt felt er Nicolai V. Pedersen og Daniel Semcesen favoritter bedømt på Elo-tallet, og Nicolai levede op til værdigheden som ratingfavorit med en sejr i 15 træk mod Thorbjørn Bromann, mens Rasmus Skytte og Daniel Semcesen gik efter at være friske til lørdagens strabadser og tog remis efter 18 træk. Samme idé fik kort efter Steffen Pedersen og Jens Ove Fries Nielsen.

I Mester 1 spillede FM’erne Jacob Carstensen og John Rendboe remis, mens norske Halvard Hagesæther vandt et spændende slutspil mod FM Ole Hartvig Weiss, og FM Anders Livner fra Sverige slog Poul Rewitz.

Den bedst placerede Kolding-spiller er den flerfoldige bymester Lars Pedersen fra Kolding Skakklub. Han indledte årets kampagne i Basis 3 med at tabe til Janus Christensen fra Evans. Bedre gik det for turneringens hovedsponsor Aage Søndergaard fra Springeren, der deltager i Mester 4. Han var den første mesterspiller der kom ud med et ettal på resultatkortet.

Anden runde startes i morgen lørdag kl. 10 og tredje runde om eftermiddagen kl. 16.

Livedækning og resultatformidling via Skakklubben Springerens hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk.