You are currently viewing Firdelt føring i Killer Chess

Firdelt føring i Killer Chess

Inden sidste runde af 1st Killer Chess Training Open i ØBROs lokaler er fire spillere i spidsen med 6 point af 8 mulige. GM Julen Luis Arizmendi Martinez fra Spanien, GM Sabino Brunello fra Italien, IM Jonas Hacker fra Tyskland og vores egen IM Martin Haubro har ½ points forspring til fem spillere med 5½ point.

GM Julen Luis Arizmendi Martinez (2515) fra Spanien var fra start ratingfavorit i turneringen. Foto: Thomas Vestergård

Martin Haubro (2405) – fotoet øverst i artiklen – har som vanligt spillet kompromisløs skak, 6 sejre og to nederlag og ingen remiser. Der er dog ikke nogen GM-norm på vej, da modstandergennemsnittet har være for lavt. Men selvfølgelig går Martin Haubro efter den samlede sejr. I sidste runde venter en anden af de førende spillere, GM Sabino Brunello (2486).

IM Jonas Hacker kan ikke nå en GM-norm i denne omgang, da modstandernes gennemsnitsrating er for lav. Den skal være på mindst 2380, og hans modstandere har 2334 i ratingsnit efter at en enkelt spiller har fået løftet sit tal til 2200. Det må man for en enkelt spiller ifølge FIDEs regler. Hacker når ellers at møde fire stormestre i turneringen, indtil videre har han spillet remis med to og slået en enkelt. I sidste runde venter danmarksmester GM Boris Chatalbashev. Hacker er indtil videre ubesejret i turneringen.

IM Jonas Hacker har en enkelt GM-norm fra CCC 2022 i bagagen. Foto: Thomas Vestergård

På 5½ point finder man bl.a. turneringens store positive overraskelse, den lokale Uno Skonnord, der med en sejr i sidste runde over den femdobbelte danmarksmester Allan Stig Rasmussen, kan score en IM-norm. Skulle det ikke lykkes, er der alligevel en stor pose rating på vej i Uno Skonnords retning.

Uno Skonnord – Elo 2100 – var fra start seedet som nummer 27. Inden sidste runde ligger han på en delt 5. plads. Foto: Thomas Vestergård
Grete Olde fra Estland er taget til København for at opnå en norm til FA-titlen (FIDE skakdommer) Det er hoveddommer IA Arild Rimestad ved siden af hende. Foto: Thomas Vestergård

Resterende program for turneringen:
Søndag den 22. oktober kl. 11:00: 9. runde

Spillested: ØBROs lokaler på Rosenvængets Allé 31, 2100 København..

Følg med live på Lichess: https://lichess.org/broadcast/1st-killer-chess-training-open/round-9/j56Hidj2
Link til resultater fra turneringen på Chess Results: https://chess-results.com/tnr832025.aspx?lan=32&art=13&turdet=YES
Resultater på skak.dk: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28253