Europa Cup midtvejs

Århus/Skolerne slog i 4. runde af Europa Cuppen Brønshøj ned 4½ – 1½. Brønshøj var ellers kneben favorit, men måtte strække våben overfor århusianerne, der dermed fik deres første matchpoint.

Begge danske hold ligger som forventet i bunden af det stærke felt. Peter Heine Nielsens tyske klub, OSG Baden-Baden, ligger nummer 10. Peter Heine er topscorer på holdet sammen med GM Jan Gustafsson. De har begge scoret 3½ af 4.

Af deltagerne på de danske hold springer IM Rasmus Skyttes ratingpræstation på 2598 i øjnene. Der kan være en GM-norm på vej. John Rendboe på Århus/Skolernes 3. bræt har indtil nu en ratingpræstation på 2408, så en IM-norm kan med de rigtige resultater og modstandere være indenfor rækkevidde.

Torsdag kl. 15.00 møder Århus/Skolerne græske Chanion Skakistiki Akademia mens Brønshøj møder White Rose fra England. Begge danske hold er på papiret favoritter. OSG Baden-Badeb møder Ural, hvor Peter Heine løber ind i GM Igor Lysyj (2638) på bræt 5.

Turneringens hjemmeside: http://ecc2010.chessdom.com/