Skuffende danskerdag

Femte runde, der blev spillet lørdag, var en skidt dag for Danmark.

Mandag skal det danske hold i den åbne række møde International Braille Chess Association, der er et hold af blinde skakspillere. De danske kvinder møder Japan. FM Søren Bech Hansen kommenterer på Skak.dk.

Af Thorbjørn Bromann
Skuffende danskerdag
I 5. runde skulle det danske herrehold op mod Canada. På papiret var vi svage favoritter. Det kunne også sagtens være blev til en sejr, men både Sune og Glud missede deres gevinstchancer, mens Allan vist også stod fint. Alle tre partier endte remis, mens Mikkel desværre måtte ned. Et super ærgerligt nederlag. I 6. runde skal herrerne forsøge at tage revanche mod det internationale blinde-landshold. Det bliver sikkert interessant at følge!

Kvinderne var oppe mod Colombia. Vi var undertippede på alle brætter, men med godt spil kunne vi måske få et matchpoint. Det var i hvert fald håbet. Desværre var vi ikke i nærheden af noget som helst. Flere spillere havde en dårlig dag ved skakbrættet og måtte ned.


DK – Colombia (Foto: Thorbjørn Bromann)

Carina havde forberedt sig, men spillede tidligt noget andet. Det blev ret lige og lidt rykken frem og tilbage. Et par upræcise træk og en stor overseelse gav dog modstanderen lov til en smart kombination, som straks afgjorde partiet.

Marie forsøgte sig med en ny variant i siciliansk og slap umiddelbart godt fra det til at starte med. Desværre viste Lf8 sig at være en stor fejl, som nærmest giver hvid gevinststilling. 0-0 i stedet havde givet Marie meget fint spil. Ærgerligt, ærgerligt. Resten af partiet var ikke så kønt at se på fra et dansk synspunkt.

Thomine var godt forberedt og spillede ganske udmærket indtil en stor overseelse kostede en officer og dermed partiet.

Tilbage sad Oksana med sort på bræt 1. Modstanderen overraskede med en variant mod fransk, som hun ikke har spillet før. Oksana havde lidt problemer i åbningen, men fik stille og roligt reddet sig ud af dem. Efterhånden som partiet skred frem fik Oksana mere og mere fat, og undervejs var det tydeligt, at det var hende, som spillede på gevinst. Til sidst ebbede det dog ud i remis, hvilket stadig var et fint enkeltresultat for Oksana. 

½-3½ var meget skuffende og det var tilmed ikke særlig kønt at overvære. Lørdag aften var der Bermudafest, hvor langt de fleste deltage deltog. Selve festen foregik på en natklub på 1. sal med meget høj musik og discolys. På 2. sal var der restaurant, mens der på 3. sal var flere bowlingbaner, som hurtigt blev indviet af GM Mamedyarov og GM Radjabov. 4. salen var et hotel, hvor Tromsø-delegationen havde lejet en suite. Her blev der inviteret gæster op og det var også her at man primært kunne finde GM Magnus Carlsen og hans holdkammerater. De fleste opholdte sig dog på diskoteket, hvor man kunne opleve GM Topalov i sprudlende dansehumør ligesom de fleste andre skakspillere var det.


Fra venstre er det Julia (vores guide), Trine Treppendahl , Thorbjørn Bromann og Oksana Vovk (Foto: Thomine Stolberg-Rohr)

Søndag var der fridag, som den danske delegation brugte forskelligt. De fleste sov længe og derefter var det tid til lidt sightseeing, shopping, pizza, sushi, fitnesstræning og forberedelse.

I 6. runde møder kvindeholdet Japan, som ikke har imponeret indtil videre. Holdkaptajnen forventer en storsejr!

Thorbjørn Bromann, Sibirien

Partierne kan gemmenspilles her: www.dsu.dk/?id=4&NewsId=2451