Peter Heine holdleder for det norske OL-hold

GM Peter Heine Nielsen spiller som bekendt ikke på det danske hold til OL i Khanty-Mansiysk, Rusland, 19. september – 4. oktober. I stedet er han engageret som holdleder for det norske hold i den åbne række. Peter Heine var også holdleder for det norske hold ved EM i 2009.

Det norske hold er i øvrigt blevet svækket til OL, da GM Kjetil A. Lie har måtte trække sig. Lie lider af glutenallergi og det norske forbund har ikke kunne få garanti for særforplejning fra de russiske arrangører, hvorfor Lie ikke vil risikere at tage afsted, da han før har haft  problemer under turneringer i Rusland.

Det norske hold i den åbne række ser således ud:
1. GM Magnus Carlsen (2826)
2. GM Jon Ludvig Hammer (2636)
3. IM Frode Elsness (2485)
4. FM Frode Urkedal (2414)
R. IM Torbjørn R. Hansen (2419)

Holdleder: GM Peter Heine Nielsen (2700)