GM Gustafsson holdleder for OL-holdet

Ved Skak-OL til efteråret er den sidste danske brik nu faldet på plads. Holdleder for det danske hold i den åbne række bliver den tyske stormester Jan Gustafsson. Kvindernes holdleder er danske IM Thorbjørn Bromann.

Fra FU har vi modtaget nedenstående.

Af Tom Skovgaard
GM Jan Gustafsson bliver holdleder for det danske OL-hold
Den tyske topstormester Jan Gustafsson (født 1979, rating 2643, nr. 97 i verden) bliver holdleder for det danske OL-hold i den åbne række, som deltager i Skakolympiaden i Khanty-Mansiysk, Rusland, 19. september – 4. oktober. Der er netop indgået en aftale med Jan Gustafsson, der udover selve OL-holdlederopgaven også omfatter en træningsweekend med OL-holdet i august.
 
Det er første gang at DSU engagerer en udenlandsk stormester som OL-holdleder, og forventningen er, at Jan Gustafsson både kan bidrage på det generelle niveau med en professionel tilgang til OL-deltagelsen og holdet som sådan, også kan give spillerne og holdet en skaklig inspiration udefra op til OL.

Flere af spillerne på det udtagne danske OL-hold er spillere på vej frem fra den yngre generation, og det er både spillernes og DSU’s håb, at entreringen med Jan Gustafsson vil give en positiv og fremadrettet indsprøjtning til det danske skaklandshold, hvor alle spillerne ser frem sig til samarbejdet med Jan Gustafsson.