Gata Kamsky vandt U.S. Championship

Efter et spændende og omskifteligt hurtigskakomkampsparti kunne Gata Kamsky trækker sig tilbage som vinder af det amerikanske mesterskab efter remis mod Yuri Shulman. Betænkningstiden ved omkampen blev afgjort ved, at hver spiller bød ind med men betænkningstid under 60 minutter, som man var villig til at acceptere mod at få lov til at vælge farve. Modstanderen ville have 60 minutter til partiet plus 5 sekunder tillægstid pr. træk. Hvis partiet blev remis, ville sort stå som sejrherre.

Resultatet af den hemmelige budrunde blev, at Kamsky accepterede 25 minutter + 5 sekunder pr. træk til hele partiet. Yuri Shulmans bud er i princippet hemmeligt, men i.flg. ham selv bød han ind med lige under 40 minutter.

Hjemmeside: http://saintlouischessclub.org/content/2010-us-championship