Korchnoi i front

I FIDE-præsident Kirsan Ilyumzhinovs hjemland, den lille republik Kalmykia, spilles i disse dage en 8-runders match mellem de to levende legender Boris Spassky og Viktor Korchnoi. Begge kombattanter er oprindelig fra Rusland, men Spassky blev fransk statsborger i 1978 og Korchnoi stiller op under schweizisk flag efter at han i 1976 hoppede af fra Sovjetunionen.

De to spillere har mødt hinanden talrige gange, bl.a. den berømte kandidatfinale i 1977 i Beograd, hvor Korchnoi vandt 10½ – 7½. Ifølge www.chessvibes.com har de spillet 69 partier mod hinanden hvoraf Korchnoi har vundet de 22, 33 er blevet remis mens Spassky har vundet 14 partier.

Den 78-årige Korchnoi startede bedst og vandt første matchparti. Derefter fulgte 3 remiser inden 72-årige Spassky udlignede i 5. parti med sort. 6. parti blev spillet juleaftens dag og det blev ikke en fredelig jule-remis. Spassky overså en kombination i træk 32 og Korchnoi vandt kort efter og fører nu 3½ – 2½ inden de sidste to partier.

Hjemmeside: http://www.kalmchess.ru/