Jobava med i Politiken Cup

Årets ubestridt største turnering, Politiken Cup, er denne sæson flyttet en uge længere hen i sommerferien. Turneringen starter lørdag den 31. juli og slutter søndag den 8. august. I skrivende stund er der 159 tilmeldte i hovedgruppen, heraf 22 stormestre og af dem hele 13 med mere end 2600 i rating.

GM Vladimir Malakhov fra Rusland har meldt fra til turneringen, da han er blevet udtaget til en holdkamp mellem Rusland og Kina. Arrangørerne har dog fået en fin erstatning, da GM Baadur Jobava (2715) fra Georgien netop har givet tilsagn om deltagelse.

Ratingfavorit er GM Pavel Eljanov fra Ukraine, der er tilmeldt med tallet 2751, men har yderligere 11 point i banken. Den foreløbige deltagerliste kan ses her.

 
Sideløbende med hovedturneringen spilles en B-gruppe, Børne Cup, simultaner, foredrag samt en opvisningsmatch til ære for Bent Larsen mellem GM Peter Svidler og GM Peter Heine Nielsen.

Turneringens hjemmeside: www.politikencup.dk