Allan Stig alene i front

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Allan Stig Rasmussen er efter to runder den eneste spiller i dette års landsholdsklasse, som har vundet begge partier. Den 24-årige nordjyde besejrede i anden runde Bo Jacobsen, der fra en ellers lovende stilling kollapsede helt kort efter træk 40.

De fleste af feltets største favoritter satte sig igennem i anden runde, hvor det således blev til gevinster for blandt andre Peter Heine Nielsen, Lars Schandorff, Karsten Rasmussen og Jakob Vang Glud.

De seneste tre års danmarksmester og feltets næsthøjest ratede spiller, Sune Berg Hansen, kunne lige som Allan Stig Rasmussen være kommet på 2 point, men et omskifteligt parti mod Jens Kristiansen blev remis.

Kort før fredsslutningen kunne Sune dog have afgjort det til sin fordel:

 Jens Kristiansen (2443)
 Sune Berg Hansen (2552)
DM (2) 2008

48…Tc2?
Efter 48…Th8! har Hvid ikke noget fornuftigt forsvar.
49.Tf2 Tc1+ 50.Tf1 T1c2 51.Tf2 Tc1+ 52.Tf1 T1c2 ½-½

Resultater, 2. runde:

Jens Kristiansen       - Sune Berg Hansen         remis
Bo Jacobsen - Allan Stig Rasmussen 1 - 0
Peter Heine Nielsen - Henrik Holmsgaard 1 - 0
Lars Schandorff - Esben Lund 1 - 0
Karsten Rasmussen - Tom Petri Petersen 1 - 0
Igor Teplyi - Mikkel Antonsen 0 - 1
Carsten Høi - Kåre Kristensen 1 - 0
Arne Matthiesen - Ole Jakobsen remis
Mads Boe - Jakob Vang Glud 0 - 1
Martin Matthiesen - Per Knudsen remis

Stillingen efter to runder:
1. Allan Stig Rasmussen (Jetsmark) 2.0; 2-8. Peter Heine Nielsen (Helsinge), Sune Berg Hansen (Helsingør), Lars Schandorff (Helsinge), Karsten Rasmussen (Århus/Skolerne), Jens Kristiansen (Bornholm), Mikkel Antonsen (Næstved), Carsten Høi (Brønshøj) 1.5; 9-12. Jakob Vang Glud (Jetsmark), Ole Jakobsen (Enkeltmedlem), Bo Jacobsen (Århus/Skolerne), Arne Matthiesen (SK 1968) 1.0; 13-19. Esben Lund (K 41), Martin Matthiesen (SK 1968), Henrik Holmsgaard (Greve), Kåre Kristensen (Nordkalotten), Per Knudsen (Silkeborg), Tom Petri Petersen (Nordre), Igor Teplyi (Nordre) 0.5; 20. Mads Boe (Århus/Skolerne) 0.0.

Tredje runde byder blandt andet på opgørerne:

Allan Stig Rasmussen   - Peter Heine Nielsen
Sune Berg Hansen - Carsten Høi
Jens Kristiansen - Lars Schandorff

 www.skak-dm.dk/2008/

 LIVE fra klokken 13