Skakserveren åben for medlemmer

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Så er vi klar til at åbne døren for Dansk Skak Unions Skakserver. I dag lørdag den 15. december kl. ca. 14.00 kan man logge ind og spille skak på Skakserveren. Man kan spille via 2 programmer. En web-baseret udgave som findes direkte på www.skak.dk og en Windows-baseret udgave, som spiller fra et program, der kan downloades på skak.dk. Der er flere muligheder med Windows-udgaven, som vi anbefaler, at man bruger.

Det er vigtigt at forstå, at skakserveren fortsat er i en testfase. I princippet bliver hele perioden frem til den 1. marts 2008, hvor vi åbner serveren for alle skakinteresserede, at betragte som en testperiode. Indtil da kan vi, som medlemmer af Unionen og som brugere, bidrage til at Skakserveren fremstår som den bedst tænkelige danske skakportal fra den 1. marts.

Det betyder, at man i den første tid sikkert vil opleve, at der er ting som ikke fungerer optimalt på Skakserveren. Sådan er det! Eventuelle ønsker til forbedringer kan sendes til undertegnede, så det evt. kan indgå i overvejelserne om den videre udvikling af skakserverens tilbud.

Nu til det vigtige! For at komme ind og spille skal man tilmelde sig. Det kræver, at man følger nedenstående nøje:

  • 1. Gå til  www.skak.dk og klik på linket ”tilmeld dig nu” øverst på siden.
  • 2. Klik på linket “Jeg er medlem af Dansk Skak Union og vil aktivere min konto” øverst på siden
  • 3. Udfyld felterne Bruger-id, og Fødselsdato. I feltet Bruger-id skal du indtaste det id-nummer, der findes på bagsiden af de seneste numre af dit skakblad. Id-nummeret står trykt lige over dit navn på bagsiden af Skakbladet. Der skal kun bruges de 9 cifre før stregen, startende med 1-tallet. Altså ignorer det første nul, og det sidste bag stregen!
  • 4. Vælg et brugernavn – vi opfordrer kraftigt til, at man bruger sit rigtige navn.
  • 5. Vælg en adgangskode, bekræft den – og husk den!
  • 6. Klik på “Aktiver”
  • 7. Derefter er du logget på skakserveren via web-klienten
  • 8. Husk at downloade Windows-klienten, som giver langt flere muligheder. Du finder et link til download af Windows-klienten nederst på websiden.

Samtidig med Skakserveren følger også et helt nyt design og opbygning af Dansk Skak Unions hjemmeside på dsu.dk. Den opdateres og overflyttes løbende fra den tidligere side i de kommende dage.

God fornøjelse!

Erik Søbjerg