Grischuk vandt lynskak

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Alexander Grischuk, Rusland, er regerende verdensmester i lynskak, og han beviste sin styrke i den disciplin, da han vandt Glitnir Blitz i Oslo efter finalesejr på 3-1 over Magnus Carlsen.

Det var en synligt skuffet nordmand, der efterfølgende blev mødt af journalister og fotografer. – Jeg plejer ikke at blive sur, når jeg taber. Men jeg ville så gerne vinde, og jeg havde virkelig chancen, sagde Magnus Carlsen til Nettavisen.

Derimod var der glæde og godt humør hos det andet norske topnavn, Simen Agdestein, som i kampen om tredjepladsen kun behøvede tre partier til at udradere danske Peter Heine Nielsen. – Han var ikke god nok taktisk, udtalte Agdestein med et smil på læben om den tidligere europamester i internet-lynskak.

Inden da havde Agdestein givet Grischuk kamp til stregen i semifinalen, hvor et afgørende Armageddon-parti måtte til før russeren havde sikret sig adgang til finalen.

Fra de indledende grupper var der kun en enkelt overraskelse, da lodtrækning afgjorde, at nordmanden Bjørn Tiller efter ligestilling med Hannes Stefansson gik videre fra Gruppe A.

De afgørende knockout-opgør:

Kvartfinaler:
Grischuk      – Tiller         3.0 – 0.0
Carlsen       – Johannessen    2.5 – 1.5
Nielsen       – K.Lie          3.0 – 1.0
Agdestein     – Nybäck         2.5 – 1.5

Semifinaler:
Grischuk      – Agdestein      3.0 – 2.0
Carlsen       – Nielsen        2.5 – 1.5

3. – 4. pladsen:
Nielsen       – Agdestein      0.0 – 3.0

Finalen:
Grischuk      – Carlsen        3.0 – 1.0


 Glitnit Blitz 2007
Oslo (Norge) 27.10

http://www.sjakk.no/glitnirblitz/

http://www.bergensjakk.no

http://www.nettavisen.no/sjakk/article1410187.ece