Junior-VM: 11. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Marie Frank-Nielsen

Det blev til 2 danske remiser i dag. Marie spillede mod nordmanden Ellisiv Reppen. Med Marie som sort blev det Philidors forsvar. Det blev en meget spændende stilling med modsatte rokader. Efter  bare 13 træk tog spillerne så pludselig remis, og det var ikke så godt. De synes begge 2, at det så for indviklet ud! Værelsesfreden blev opretholdt. I morgen møder Marie den anden norske pige, Jorunn Brekke.

Jakob havde hvid mod den bosniske stormester, Predojevic, 2558. Predojevic er en meget stærk og utraditionel spiller, og han var f.eks. forrygende flot spillende for Bosnien under OL på Mallorca. Vi havde forberedt 1.c4 e5 2.g3 Sf6 3.Lg2 c6 4.d4, som stormesteren har spillet flere gange tidligere. Alternativt Botvinnik-systemet i Engelsk, som han også tidligere har spillet imod. Men alligevel skete der det, som er sket flere gange for Jakob under denne turnering – når modstanderen er stormester spiller han pludselig noget helt andet. som han ikke har spillet før, eller som i hvert fald ikke findes i vores databaser! Således også i dag. Jakob tabte en bonde og kom til at stå kritisk dårligt, men han kæmpede sig fint tilbage da stormesteren spillede for sorgløst. Efter 20 træk fremkom så et helt lige slutspil, hvor Jakob tilbød remis. Det blev accepteret – respekt!

I morgen møder Jakob den stærke azerbajdjaner, IM Mamedov, 2517. Endnu er meget svær opgave, men nu har vi jo efterhånden vænnet os til de fine resultater fra Jakobs side!

I en tidligere rapport skrev jeg, at vi fejrede Jakobs tredje og sidste IM-norm ved, at jeg inviterede hele den danske delegation på pizza ude i byen. Det er faldet et par læsere for brystet. Lad mig understrege her, at det naturligvis var en (fejlanbragt) joke. Det er rigtigt, at vi var på pizzaria, og det er også rigtigt, at jeg betalte alt. Og af egen lomme naturligvis! Når vi har været afsted på diverse ture, har jeg af og til givet en middag til spillerne, hvis jeg synes de har gjort det rigtig godt, og når jeg har været afsted som OL-holdkaptajn for de voksne spillere, har jeg da også givet champagne til spillerne hver gang, de har fortjent det. Alt har jeg betalt af egen lomme, så det er altså ikke noget, der belaster unionens meget stramme budget unødigt. Bare lige så det er sat på plads!

– ris, ros og gode tips er stadig velkomne på: perandreasen@sol.dk

http://www.tsf.org.tr/worldchess/index.htm