Dobbeltrunde i Aalborg

1. runde (05.11):

Aalborg – Skolerne 2-6

Aalborg fik ikke den ønskede start, men Skolerne er også meget stærke, selv uden IM Jan Sørensen. På topbrættet så Karsten Rasmussens sejr over Nicolai V. Pedersen overbevisende ud. Nordjydernes eneste lyspunkt var debutanten Søren Andersens sejr over Poul Rewitz.

Føroyar – Nørresundby 3½ -4½

Færingerne slap nådigt fra opgøret med et reservespækket hold. Mange remisser, også på topbrætterne, gav bonus. På papiret skulle sundbynitterne vinde 6-2.

SK 68 – Helsingør 6-2

Her fik århusianerne en overraskende storsejr. Brødrene Mathiesen tog brodden af Helsingørs på papiret så stærke top, og så gjorde homogeniteten i bredden sig gældende.

2. runde (05.11): 

Skolerne – Føroyar 7-1

Skoledrengene fik her vist, at de mener det alvorligt, men færingerne kunne altså ikke klare to dage med reserver, og så ydermere kun 7 mand om søndagen. Finn Pedersen vandt således uden kamp. Henrik Andreasen hindrede den totale ydmygelse.

Nørresundby – SK68 4½-3½

Og det er ikke en fejl, skulle jeg hilse at sige fra Per Andreasen, selv om han ikke selv bidrog til den overraskende sejr. På 2.bræt vandt Eric Bentzen et skarpt parti mod Arne Mathiesen.

Helsingør – Aalborg 3½-4½

Værterne fra Aalborg var meget tilfredse med at få de første matchpoints i ligaen. Førstebrætspartiet var hurtigt remis, men på 2 bræt var Erling Mortensen slem mod sin tidligere holdkammerat Erik Pedersen. Men et fint parti af Lars Venø på 3.bræt rettede op på balancen.

 

Begyndervanskeligheder gjorde, at det blot lykkedes at sende et parti ad gangen ud på nettet. Men vi prøver senere at få teknikken til at spille. Om ikke før, så i hvert fald til DM 2006.