16. Skakmesterskab i NATO

Det danske militære landshold i skak stiller ikke i stærkeste opstilling, men dog med et helt hold.

Tilbagegang i dansk skak kan også mærkes inden for hegnet i militære rammer. Det kan dog ikke ses i Nato-regi, hvor 3 nye lande, Spanien, Litauen og Estland er med for første gang.

I holdturneringen har Polen efter 3. runde lagt sig foran favoritterne fra Tyskland med en knivspids. Det nye trofæ, der spilles om, blev stiftet i Danmark i 2003 og er en bronzefigur fremstillet af billedkunstner Joseph Salomonsen, Birkerød. Den er indtil nu vundet 2 gang af Tyskland.

Polen har hjemmebanefordelen og er det hold, der kan slå tyskerne på målstregen. Individuelt har Jan Mose Nielsen bl.a mødt IM Lawrence Cooper, Storbritanien, der dog i tidnøden var en lidt for stor en mundfuld.

Efter tredie runde er stillingen i holdkonkurrencen:

1. Polen 10.5; 2. Tyskland 10.0; 3-5. USA, Frankrig, Storbritanien 9.0 … Danmark 5.5

Individuelt er der 4 mand i førerposition: Rafal Przedmojski (Polen), Lawrence Cooper (Storbritanien), Michael Bon (Frankrig) og Andreas Schenk (Tyskland) – alle med 3 point.

Bedste danskere er Henrik Lindholt Nielsen, Holstebro, Jan Mose Nielsen, Taastrup Skakforening og Rene O. Nielsen, Frederikssund Skakklub alle med 1.5 point.

De bedste brætter kan følges live på:

www.natochess.org