Ungdoms-EM i Georgien 8. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ved Ungdoms EM i Georgien mangler der nu kun en runde. Dagens referent, IM Leif Kristensen, far til Bjarke Hautop Kristensen, skrive om næstsidste runde:

 

Runderapport – 8. Runde
Det blev desværre igen en dårlig runde med kun 4½ point i 11 partier, hvoraf det ene var gratis (oversidder).

I U 18 havde Rasmus hvid mod den stærke russer FM Miran Oganian 2360. Det blev Maroczy-varianten i siciliansk, hvor Rasmus desværre i en standardstilling valgte en helt forkert plan og tabte en bonde og dermed partiet.

I U 16 havde Jesper sort mod russeren Maxim Litvinov 2265. Jesper forsøgte at straffe modstanderens åbningsspil (4. Dxd4 i siciliansk), men det gav bagslag, og Jesper fik en dårlig stilling. Ved sejt forsvar kunne Jesper dog have gjort det svært for modstanderen at vinde, men den aktive fortsættelse, som Jesper spillede, tabte bare. Bjarke var desværre oversidder og vandt uden kamp.

I U 14 havde Sophus sort mod Nail Bashirli Azerbadjan 1992. Sophus spillede igen dragevarianten og fik god nytte af sin forberedelse og opnåede lige spil. Men modstanderen spillede sikkert, og stillingen var i balance, da man tog trækgentagelse. Bjarke Vangsgaard havde også sort mod en spiller fra Azerbadjan, nemlig Ismayil Ismayilzada 1569. Åbningen blev engelsk, og stillingen var lige, da Bjarke desværre sætter en kvalitet i slag, og det taber partiet.

I U 12 havde Filip hvid mod Aleksandros Jazdanovs Letland 1751. Filip stod lidt bedre i midtspillet, men spiller så for hårdt på gevinst, hvilket modstanderen udnytter, så Filip taber en bonde. Filip kunne dog fortsat forsvare sig, men i tidnøden ryger der en kvalitet og dermed partiet. Thomas havde hvid mod Konstantinos Triantos Grækenland 1719. Thomas spillede åbningen slapt (Svesnikov), og modstanderen fik en bedre stilling, men Thomas forsvarede sig godt, og pludselig fik Thomas gang i sit angreb, hvorefter modstanderen blev kørt over.

I U 10 havde Jonas hvid mod Dragos Ceres Moldavien 1677. Det blev 2.c3 varianten i siciliansk, hvor Jonas kom ind i sin forberedelse, men modstanderen spillede det godt og holdt balancen. Partiet sluttede remis ved trækgentagelse.

I U P18 havde Ellen sort mod Giorgia Miracola Italien 1841 og spillede igen fransk. Hun kom fint ud af åbningen, og hun vinder lynhurtigt, da modstanderen sætter en officer i slag!

 

ellen k
En af de få vindere i runde 8. Ellen Kakulidis fra Aalborg Skakforening (foto: Mads Boe)

I U P16 mødte Freja med hvid Fatima Ahmadova Azerbadjan 1679, der havde forberedt en risikabel åbningsfælde i slavisk – desværre fandt Freja ikke det rigtige og tabte hurtigt.

I U P14 spillede Ellen hvid mod Lika Imnadze Georgien 1446, og hun kunne have udnyttet modstanderens lidt slappe åbningsspil, men hun greb ikke chancen, Ellen stod lidt bedre i midtspillet og også i slutspillet, men da der blev byttet tårne af, var det remis.

Før sidste runde har vi 2 spillere med 5½ point, så hvis de får point i dag, er en top 10 placering inden for rækkevidde!

Leif Kristensen

Hjemmeside: www.e2e4.ge