IM-norm til Christian Kyndel

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Christian Kyndel Pedersen scorede sin anden IM-norm på Gausdal

Christian Kyndel Pedersen lavede sent i går aftes sin anden IM-norm, da han på en hård arbejdsdag først slog Magnus Carlsen og derefter spillede remis med Korneev og dermed nåede de påkrævede 4 point.

Per Andreasen beretter fra 8. runde:

Kæmpesucces for Christian, der idag slog Magnus Carlsen i et godt parti. Christian havde gættet på, at det blev spansk. Det blev det. Magnus ofrede en bonde for inatiativ, men efter tidnøden mistede Magnus overblikket, og op mod den anden og sidste tidnød lykkedes det Christian at vinde med K+T mod K+L. Det er selvfølgelig remis, men med under 1 minut på klokken er det ikke så nemt, og da Magnus kun havde 6 sekunder igen tabte han løberen. Meget flot af Christian – hans første stormesterskalp. Lige nu sidder han kun 5 m. fra mig og spiller sidste runde mod russeren Korneev med over 2600 i rating. Christian skal have remis for at få IM-norm og tilbød efter 16 teoritræk, men russeren ignorede ham blot. Svarede
ikke – ingenting. Korneev virker utrolig arrogant, det har jeg syntes fra første dag. Nu er han selvfølgelig også sur – tabte tidligere idag til nordmanden Nordahl.

Ove og jeg havde begge sort og spillede begge rimeligt uinteressante partier. Begge blev remis. Ove stod godt men kunne ikke vinde. Jeg tilbød remis, da jeg stod dårligt.

Fredag morgen kl. 08:30 spilles sidste runde. Christian er så færdig, men
mit parti bliver vist Live. Det skyldes alene, at min modstander, nordmanden Hole, med gevinst skaffer sig en IM-norm. 

Stillingen, GM-gruppe A:
1. GM Tiviakov (Holland) 7.5; 2. GM Kulaots (Estland) 7.0; 3. GM Korneev (Rusland) 6.0/9; 4-5. IM Lie (Norge), IM Nordahl (Norge) 4.5; 6. FM C.Kyndel Pedersen (Danmark) 4.0/9; 7. IM Williams (England) 3.5; 8. GM Carlsen (Norge) 3.0; 9. IM Vidonyak (Tyskland) 1.5/9; 10. Bogner (Tyskland) 0.5/9.

Stillingen, IM-gruppe A:
1-2. GM Kveinys (Letland), GM Westerinen (Finland) 7.0; 3. FM Hole (Norge) 5.5; 4. Moskow (USA) 4.5; 5. FM Andreasen (Danmark) 4.0; 6. Cooksey (England) 3.5; 7. Ferkingstad (Norge) 2.5; 8-9. Bentsen (Norge), FM Ghannoum (Canada) 2.5/9; 10. IM S. Johannessen (Norge) 2.0.

Stillingen, IM-gruppe B:
1. IM Jakubowski (Polen) 7.5; 2. IM Siebrecht (Tyskland) 7.0; 3. IM Löffler (Tyskland) 6.5; 4. FM Silseth (Sverige) 5.5; 5. FM Hartvig (Danmark) 3.5; 6-7. Bentsen (Norge), Saevarid (Norge) 2.5; 8-9. Arsenault (Canada), Niemi (Finland) 2.0; 10. FM Schoelseth (Norge) 1.0.

Partier m.m. på:

Gausdal Chess Classics