Sigeman

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Nakamura – debuterer i Sigeman

Den stærke Sigeman-turnering har start i dag, og det dansk-svenske samarbejde omkring turneringen er fortsat for tredje år i træk, således at de første fem runder afvikles i Malmø og de sidste fire i Høje Taastrup.

Feltet er sædvanligt spændende sammensat, og specielt interessant bliver det at følge den blot 17-årige amerikaner, Hikaru Nakamura. Nakamura vandt i december måned det amerikanske mesterskab, som den yngste nogensinde siden Bobby Fischer, er med et aktuelt elo-tal på 2657 placeret som nummer 43 på verdensranglisten, og er favorit til at vinde turneringen.

Nakamura forventes dog at få stærk konkurrence af bl.a. Curt Hansen og Krishnan Sasikiran, men feltet tæller også flere andre spændende navne – f.eks. de altid kompromisløse svenskere Jonny Hector og Tiger Hillarp-Persson og ikke at forglemme vores egen nykårede danske mester, Sune Berg Hansen samt 19-årige Davor Palo.

Første runde spilles fra klokken 14 og har følgende parringer:

Hermansson    – Sasikiran
Iordachescu   – Hillarp-Persson
Su.B.Hansen   – Hector
Nakamura      – Cu.Hansen
Timman        – Palo

Livepartier og mere info på:

www.ksu.dk/sigeman