Nicolai V. Pedersen Koldingmester i lynskak

Takket være en tilmeldingsspurt i de sidste dage nåede det Åbne Koldingmesterskab i lynskak op på 31 deltagere fra 18 klubber. Turneringen blev afholdt på Store Torv i Kolding Storcenter. Ikke det mest rolige sted, men en del af formålet var også at vække opmærksomhed, og det lykkedes vist.

Turneringen blev afviklet i to tempi: Indledningsvis blev spillerne fordelt på fire seedede kvalifikationsgrupper. De to bedste fra hver gruppe kvalificerede sig til den egentlige finalegruppe, de to næste til den næstbedste gruppe, og så fremdeles.

Da kvalifikationen var afsluttet var der ikke de store overraskelser. Finalegruppen kom til at bestå af de seks højstratede på tilmeldingslisten: Nicolai V. Pedersen (Aalborg), Mads Boe (Århus), Dansiel V. Pedersen (Århus), Søren Brautsch (Haderslev), Viggo Bové Quist (Sydøstfyn) og Per Stentebjerg-Hansen (Læseforeningen). De fik selskab af Christian Jakobsen (Esbjerg) og Springerens Joachim Knudsen.

Ingen kunne røre ratingfavoritten Nicolai V. Pedersen. Han gik ubesejret igennem og vandt med 6½ point. Der var lidt hårdere kamp om andenpladsen, men her brød Per Stentebjerg-Hansen seedningen og blev nr. 2 med 5 point foran Daniel V. Pedersen og Mads Boe. Joachim Knudsen fik kam til sit hår, men bjergede dog en enkelt remis.

Finalegruppe 2 havde også suveræne vindere: Kim Skaaning (Sydøstfyn) delte førstepladsen med Henrik Svane (Evans). Begge fik 6½ point. På de næste pladser fulgte Keld Olsen (Ringkøbing) med 4½ og Daniel Munksgaard (Esbjerg) med 3.

I Finalegruppe 3 vandt Erik Pedersen (Horsens) med 5½ point foran Springerens Aage Søndergaard Nielsen med 5. Steffen Strunge (Skødstrup) og Henrik Artmann (Springeren) delte tredjepladsen på 4½ point.

Finalegruppe 4 vandtes af Mikkel Stephensen (Haderslev). Andenpladsen deltes mellem Karsten Mortensen og Tommy Hansen fra Springeren, og fjerdepladsen var også delt mellem Joen M. Simonsen (Skødstrup) og Lene Kuntz (Frem).

Hele finalestævnet blev faktisk spillet med musikledsagelse af en hyggepianist. For en ordens skyld skal det siges, at det ikke var en, Caissa havde bestilt, og da favoritterne vandt, kan han ikke siges at have forvansket resultatet. Heldigvis holdt han sig til de stilfærdige evergreens, og han lod rytmeboksen være slukket. Pyh!

Med den slutakkord siger Caissa tak til alle deltagere for god ro orden, og vi håber at se alle og flere til omkring samme tid i 2006! 

Caissa