You are currently viewing Skaksommerlejren startet

Skaksommerlejren startet

Skaksommerlejren er startet. 100 forventningsfulde deltagere er søndag eftermiddag ankommet på Skanderup Efterskole, der ligger lidt uden for Kolding. Allerede ved ankomsten fik deltagerne udleveret årets lejrtrøje samt en bog sponsoreret til hver deltager af Quality Chess.

Frem til den kommende lørdag skal de unge skakspillere dyste i så forskellige skakaktiviteter som lejrturnering, lynskak, babyskak, kondiskak, og kykskak. Derudover masser af hygge og socialt samvær.

De to øverste på det nyligt udtagne EM-hold, GM Jonas Buhl Bjerre og GM Mads Andersen er begge med på årets skaklejr, så der er god mulighed for, at årets elitegruppe får kvalificeret undervisning.

For at det hele ikke kun handler om skak,  arrangeres der hver eftermiddag Skanderuplegene, hvor eleverne er sat sammen i hold på tværs af køn, alder og skakmæssig styrke. I løbet af ugen dyster alle hold mod alle i et hav af forskellige mere eller mindre alternative discipliner, som der trækkes lod om hver dag. Eleverne håber – lederne frygter – hver dag, at vandballonkast mod lederne er dagens disciplin.

Lejrens første aktivitet var den traditionelle lynturnering søndag aften. Turneringen blev afviklet i 10-mands grupper, og vinder af den øverste gruppe blev i lighed med sidste år Emil Zander fra Kjellerup. I år måtte han dog dele sejren med Daniel Tuk Jarlskov. Begge fik 7½ point. Link til resultaterne: https://skaklejr.dk/lyn

På skaklejrens hjemmeside og på Facebook vil der løbende i løbet af ugen blive lagt billeder, resultater og referater ud fra dagens aktiviteter.

Hjemmesiden for skaksommerlejren: https://skaklejr.dk/

Skaksommerlejren på Facebook: https://www.facebook.com/skaklejr