Nordea Cup, 4. runde

Der er kamp om pladserne i toppen af turneringen, og favoritterne sætter stadig point til. Det udsatte parti fra 2. runde mellem Miezis og Thorbjørn Bromann endte med en kort remis. I 4. Runde vandt Miezis planmæssigt over Svend Christensen, der som den eneste er uden point og uden normchance.

Flovin Tor Næs, der trods gårsdagens nederlag indtil videre har haft en god turnering, fortsatte det gode spil mod Rausis. Efter blot 13 træk tilbød Rausis med de sorte brikker remis i en meget uklar stilling, men hvor indtrykket var, at det var hvid der havde de største chancer.

Thorbjørn Bromann, der er ratingmæssigt bør have de største chancer for en IM-norm, stod for dagens anden overraskelse, da han tabte til Max Nielsen.  De øvrige partier endte alle remis efter hård kamp, og her var specielt afslutningen på partiet mellem Kristian Hovmøller og Esben Lund seværdig.

Partierne kan ses på Dianalund skakklubs (og 2.HK’s) hjemmeside: http://home13.inet.tele.dk/dianalun/

Stillingen efter fire runder:

1. GM Igor Rausis (Bangladesh) 3.0; 2-4. FM Flovin Tor Næs (Færøerne), Max Nielsen (Danmark), GM Normunds Miezes (Letland) 2.5; 5-8. FM Thorbjørn Bromann (Danmark), Preben Dalberg (Danmark), FM Heini Olsen (Færøerne), Kristian Hovmøller (Danmark) 2.0; 9. FM Esben Lund (Danmark) 1.5; 10. Svend Christensen (Danmark) 0.0.

Nordea Cup